Jaroslav Dodok Rôzne

Pôjdu študenti voliť?

Do predčasných parlamentných volieb zostávajú už len dva dni a mnohí študenti stále nie sú pevne rozhodnutí koho, a či vôbec ísť voliť.

Na predčasných parlamentných voľbách sa môže zúčastniť každý, kto dovŕšil 18 rokov a tým aj zároveň získal aktívne volebné právo, prostredníctvom ktorého môže vyjadriť svoj názor a rozhodnúť o svojej budúcnosti.

Študenti sa ešte stále rozhodujú

,,Tento rok kandiduje do parlamentných volieb veľa politických strán. Naozaj je ťažké si vybrať, ktorá je najperspektívnejšia pre Slovensko, " povedala prvovolička Paula.

Prostredníctvom volieb majú voliči možnosť rozhodnúť o zložení vlády, ktorá bude nasledujúce štyri roky za nich rozhodovať o veciach, ktoré sa ich bezprostredne týkajú. Zároveň si volia cestu, akou sa bude náš štát uberať ďalej, či už bude všetkými silami vzdorovať dopadu ekonomickej krízy alebo nasledovať Grécko.

Nie všetci sú spokojný s voľbou strany v posledných voľbách

//,,Strana, ktorú som volila minulý rok ma na plnej čiare sklamala. Už jej neverím, avšak voliť určite pôjdem, predsa len každý hlas sa počíta, " //predstavila študentka Martina.

,,V prípade neúčasti na voľbách, nezúčastnení voliči podporia aj tie hlasy, s ktorými nesúhlasia. Súčasne ich budú trápiť výčitky, že mohli pre štát a spoločnosť urobiť niečo pozitívne, ale nespravili tak, " povedal názor študent VŠ.

Volebné právo je občianska a morálna povinnosť. Občania si však volia, či ju dodržiavať budú alebo nie. Rozhodnutie nezostať ľahostajným k veciam verejným je na každého uvážení.

Text: Filip Huszár Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM