Jaroslav Dodok Od Vás

Študenti v Trenčíne bojujú ďalej: Je im zima, 170 žiakov chcelo odísť zo školy!

Tak ako nás v utorok informovali študenti Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne, protestná nálada panovala na škole i dnes. Počas veľkej prestávky sa zmobilizovalo 170 študentov, ktorí plánovali opätovné protestné opustenie budovy školy, k čomu však nakoniec nedošlo.

Ilustračný obrázok k článku Študenti v Trenčíne bojujú ďalej: Je im zima, 170 žiakov chcelo odísť zo školy!
Foto: Jaroslav Dodok

Mobilizácia študentov neprekvapila len učiteľov, ale najmä vedenie školy, ktoré sa rozhodlo podrobne informovať študentov o riešení situácie.

„Plánovali sme hromadný odchod zo školy, avšak v tomto nás zastavila zástupkyňa PhDr. Mikušová, MPH, ktorá nás prostredníctvom školského rozhlasu informovala o tom, aké opatrenia sa v tejto veci realizujú a že od zajtrajšieho alebo pozajtrajšieho dňa by malo byť teplo dodávané. Pokiaľ nie, na pondelok a utorok bude vyhlásené riaditeľské voľno.“ hovorí študent

Dnes však prebiehala výučba opäť bez väčších opatrení proti chladu. „V príhovore zástupkyňa uviedla, že pokiaľ má niekto otázky, môže sa prísť informovať priamo k nej. Po tejto informácii sme sa celá skupina premiestnili pred kanceláriu zástupkyne a požadovali sme diskusiu zoči voči, ku ktorej napokon došlo v školskej jedálni. Za študentov hovorili dvaja štvrtáci, ktorí mali záujem o komplexné riešenie pre všetkých študentov bez rozdeľovania na triedy a rovnako o radikálne opatrenie – skrátenie vyučovacích hodín. Tieto požiadavky, žiaľ, neboli akceptované a preto dnes výučba prebiehala opätovne bez väčších opatrení.“ dopĺňa jeden zo študentov.

Študenti 4. ročníka spísali protestné vyhlásenie adresované vedeniu školy:

„My, študenti 4. ZA triedy, týmto protestom (opustením budovy školy) vyjadrujeme nespokojnosť so zlým zabezpečením realizácie vyučovacieho procesu, ktorý pretrváva už 2. týždeň. Nevyhovujúca teplota vyučovacích miestností! Je nám zima!“ uvádzajú študenti vo vyhlásení.

Situáciu budeme aj naďalej monitorovať a pokúsime sa kontaktovať vedenie školy. O aktuálnych informáciách vás budeme na na našom portáli Student24 ihneď informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM