Jakub Forgács Rôzne

Pozoruhodný príbeh Bakossky pokračuje: Chceli ju zrušiť, teraz jej dajú nové okná aj dvere

Sedem banskobystrických základných škôl má po lete nové plastové okná. Mesto sa rozhodlo, že okná vymení aj na základke, ktorá aj vďaka boju Banskobystričanov odvrátila svoje zrušenie. Na Bakosske dokonca vymenia aj dvere za tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodný príbeh Bakossky pokračuje: Chceli ju zrušiť, teraz jej dajú nové okná aj dvere
Zdroj: Dnes24.sk

Prednosta MsÚ Miroslav Rybár dal už v priebehu septembra pokyn na začatie procesu prípravy podkladov pre výber stavebného projektanta pre výmenu okien na ZŠ Jána Bakossa. Už od 24. septembra tak prebiehajú nevyhnutné prípravy na to, aby mohla prejsť aj táto základná škola rekonštrukciou tak, ako sedem základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Poslanci mestského zastupiteľstva tak reagovali na ukončenie úspešnej plošnej opravy siedmich základných škôl, ktorú ešte na jar presadilo vedenie mesta.

„Model rekonštrukcie škôl v našom meste, ktorý sme úspešne aplikovali na našich základných školách, sa ukázal ako funkčný. Sme preto radi, že sa s ním stotožnili aj poslanci a chcú ho preniesť aj na ZŠ Jána Bakossa. Tak ako pri už uskutočnených rekonštrukciách, aj tu je však potrebné poriadne celý projekt pripraviť," povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Všetky podklady sú momentálne pripravené tak, aby mohlo byť vyhlásené verejné obstarávanie na stavebného projektanta. Nové dvere v hodnote približne 14 500 eur však základná škola dostane skôr.

„Dobrou správou pre ZŠ Bakossova, rodičov, učiteľov ale i žiakov je aj to, že v blízkej budúcnosti budú na škole vymenené vchodové predné aj zadné dvere. Tie sú momentálne vo výrobe a mali by byť osadené najneskôr do 10. novembra," informoval o postupe prác prednosta mestského úradu Miroslav Rybár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM