Kornel Kubík Tlačové správy

Prednášku zaznamená vo vysokej kvalite: Otestovali sme diktafón Philips Voice Tracer

Možno to poznáte aj vy. Na prednáške sa vám nechcú písať poznámky, pri niektorom vyučujúcom to ani nestíhate. Alebo možno patríte k tým, ktorým by sa lepšie, ako z poznámok na papieri, učilo, ak by ste si mohli vypočuť prednášku ešte raz. Aj na toto možno použiť hlasový záznamník.

Ilustračný obrázok k článku Prednášku zaznamená vo vysokej kvalite: Otestovali sme diktafón Philips Voice Tracer
Zdroj: Dnes24.sk

Študent24 si otestoval novinku na trhu – diktafón Philips Voice Tracer DVT2500. Hneď na úvod nás potešil farebným displejom s prehľadným usporiadaním ikon a jednoduchým ovládaním. Vďaka funkcii One-touch stačí stisnúť iba jediné tlačidlo a nahrávanie sa začne ihneď, aj keď je diktafón vypnutý.

Užitočných funkcií, ktoré nám uľahčili prácu, sme našli omnoho viac. Najpodstatnejší je však zvuk. Osvedčilo sa nám nastavenie citlivosti mikrofónu z ponúkaných možností podľa toho, čo a kde sme práve nahrávali. Či rozhovor s niekým blízko nás, alebo profesora v prednáškovej miestnosti. Hoci sme nesedeli v prvom rade, na nahrávke bolo jeho reč jasne rozumieť, ako keby stál blízko mikrofónu. Na spresnenie treba napísať, že diktafón má stereo mikrofóny rovno dva. Vďaka tomu zaznamenaná kvalitný čistý zvuk, čomu napomáha aj odstraňovanie šumu v pozadí. A hoci tento diktafón je určený predovšetkým na nahrávanie hlasu, spokojní sme boli aj s kvalitou nahrávky hudby z veľkých reproduktorov na vystúpení.

Pri nahrávaní učiteľa sa ho však najprv nezabudnite spýtať, či s tým súhlasí, aby ste neporušili školský či študijný poriadok.

Užitočnou funkciou, ktorá sa skvele hodí nielen novinárom pri nahrávaní v teréne, ale aj keď sa niekto striedavo približuje a vzďaľuje od diktafónu, je Clearvoice. Táto funkcia automaticky zosilňuje tichšie pasáže. Vďaka tomu je nahrávka dobre zrozumiteľná bez toho, aby ste museli pri počúvaní zvyšovať a znižovať hlasitosť.

Už sme tu spomenuli, ako jednoducho možno zapnúť nahrávanie vďaka funkcii One-touch. Ide to však aj ešte jednoduchšie – bez dotyku – iba hlasom. Ako sme si po zapnutí funkcie aktivácia hlasom overili, nahrávanie sa začalo ihneď potom, ako niekto začal rozprávať. Keď nastalo ticho, nahrávanie sa prerušilo a po tom, ako opäť niekto čosi vravel, sa obnovilo. Vďaka tomu sme na nahrávke nemali žiadne „hluché miesta“ bez toho, aby sme ju upravovali.
V prípade, že však nahrávku upraviť chcete – rozdeliť, prepísať jej časť alebo pripojiť k nej novú časť, môžete tak urobiť priamo v diktafóne len niekoľkými stisnutiami tlačidiel. Nahrávky taktiež možno umiestňovať do niekoľkých priečinkov či vyhľadať ich podľa dátumu.

A čo pamäť a výdrž batérií? Diktafón možno doplniť o pamäťovú kartu. Avšak interná pamäť má 4 GB, čo stačí na desiatky hodín kvalitného záznamu. Obdobne je to v prípade batérií (2×AAA). Tie sa nám nepodarilo vybiť ani po hodinách skúšania, nahrávania vonku i na prednáškach.

Diktafón Philips Voice Tracer DVT2500 nás potešil vysokou kvalitou zvuku, jednoduchým ovládaním a tiež užitočnými a prácu zľahčujúcimi funkciami. Navyše, v predaji ho nájdete za prijateľnú cenu okolo 65 eur.

Tento produkt na recenziu poskytla spoločnosť Philips.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM