Jaroslav Dodok Kultúra

PREHĽAD podujatí: Pestrá jeseň na Záhorí

Napriek pomaly prichádzajúcim sychravým dňom, nebude jeseň na Záhorí a v jej okolí vôbec šedá, ale práve bude farebná. A kto sa o to postará?

Tomáš Maštalír, aj Vladimír Kobielsky[/co­lor][/size]

Už od dnes, stredy 19. septembra sa o vašu zábavu v Malackách postará piaty ročník divadelného festivalu** ,,Zejdeme sa na hambálku", ktorý potrvá až do pondelka, 24. septembra, kedy vyvrcholí predstavením Rozhodcovia, v ktorom budete môcť vidieť aj tváre z profesionálneho umeleckého súboru – Tomáša Maštalíra, Braňa Bystrianskeho a Vladimíra Kobielskeho. Okrem toho si budete môcť pozrieť viac ako 14 rôznych umeleckých súborov, medzi nimi aj 3 z Česka, ktoré sa budú o zábavu starať v Kultúrním domčeku mesta Malacky (kino na Hviezdoslavovej ulici) a v Mestskom centre kultúry na Bernolákovej ulici. Ak vám nechýba odvaha a herecké schopnosti, v sobotu, 22. septembra sa môžete prihlásiť do improvizačnej súťaže **,,Boj o veľký hambál"

Ak prejdete len kúsok cez kopec, môžete navštíviť vinobranie v Pezinku, ktoré sa koná už tento víkend, 21.-23. septembra. Okrem tradičného programu spojeného s touto udalosťou, ako napríklad ochutnávky vín, požehnania úrody a rôznych iných sa o vašu zábavu postarajú aj známe hudobné skupiny ako Para, I.M.T. Smile či Peter Lipa a Beáta Dubasová.

Neprehliadnite jarmok, či ochutnávky kapusty[/color][/si­ze]

Počas prvého októbrového víkendu, od 5. do 7. októbra sa môžete zabaviť v meste Stupava na každoročných ,,Dňoch zelá". Ako každý rok je pre návštevníkov pripravený bohatý program, ochutnávky kapusty, kultúrne podujatia, jarmok a samozrejme si budete môcť kúpiť výbornú kapustu vo všetkých kvalitách – celé hlávky, nakrájanú, naloženú… Okrem jarmočníkov sa o zábavu postarajú kapely ako **Iné Kafé, Polemic, Senzus, Taktici… **

Ak vás táto ponuka zaujala, tak neváhajte a príďte sa pozrieť na ktorékoľvek z nich.

student24/Karolína Haramiová foto: student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM