Jaroslav Dodok Kultúra

PREHĽAD: Pozrite si kultúrny program jesene

Pokiaľ máte pocit, že v našom meste Dolný Kubín či v okolí nemáte možnosť kultúrneho vyžitia, sme tu na to, aby sme vás vyviedli z omylu a prezentovala to najlepšie, čo sa v našom regióne túto jeseň chystá.

Koncert I.M.T.-Smile a Divokej Bill [/color][/size]

13.10.2012 o 14:00 Gäcel – Tília kemp (zhruba 2km od Dolného Kubína)

Kempingový areál kúsok od centra mesta sa tento rok naozaj rozbehol a hostil nejeden koncert či akcie rôzneho charakteru a sezónu sa rozhodol zakončiť na môj vkus naozaj dobre. V októbri uvíta stálicu slovenskej hudobnej scény, kapelu** I.M.T.-Smile**. Ich piesne sú pohodové a plné pozitívneho myslenia, takže si pri nich príde na svoje naozaj veľa ľudí.

Nemej dôležitá na stage-i však bude aj česká kapela Divokej Bill, ktorú sme v týchto končinách ešte nemali možnosť vidieť. Aj napriek tomu, že sú to Česi, tešia sa na Slovensku pomerne veľkej popularite. Netreba opomenúť ani miestne kapely, ktoré tiež zahrajú a to** Lekra, Karramordach, Medzi nami, Crossbreeds, P.O.H, Best Solution a Notabene.**

Cena vstupeniek je v predpredaji 13€ a na mieste 15€

Október KVASfest[/color][/si­ze]

20.10.2012 o 20:00 Hruštín, malebná dedinka na Orave, zhruba 17 km od Dolného Kubína – Dom kultúry

Dámy a páni, viete si predstaviť lepšiu kombináciu ako je dobré pivo a skvelá hudba? Tí, ktorí odpovedali záporne, čítajte pozorne ďalej;) KVASfestom sa táto akcia z dôvodu, že bude v ponuke neobvyklý výber pív. A to menovite za Slovensko Steiger, české značky zastúpia Janáček, Litovel, Ježek, Lobkowicz a Merlin, z tých vzdialenejších to budú skvosty ako** Hoegaarden z Belgicka, Tuborg zo Švédska, Bitburger z Nemecka, Brewdog zo Škótska a úplne nakoniec slávny Guinness z Írska.**

Keby vám toto náhodou nestačilo, hudobné vyžitie zastúpi snáď najobľúbenejšia slovenská kapela tejto doby – Horkýže Slíže, ďalej pomerne zvučné mená punkovej scény Vandali a Bačova fujara a kapelka Before the zero day.

Cena je v predpredaji aj na mieste 7€

KOZA alebo KTO JE SYLVIA?[/color][/si­ze]

9.10.2012 o 19:00 Divadelná sála mestského kultúrneho strediska, Dolný Kubín

Pre tých, čo majú chuť na trošku atypické divadelné predstavenie so slušným hereckým obsadením je toto ako stvorené. Máte šancu vidieť na javisku obľúbeného** Alexandra Bártu a „harcovníkov“ ako sú Emília Vášáryová, Milan Markovič a Juraj Kukura.** V prípade námietok ohľadne réžie sa obráťte na Martina Čičváka.

Spomeniem čo-to k deju: budem tajomná a vašu zvedavosť vzbudím tak, že len poviem, že hra sa bude točiť okolo Sylvie, ako sa v názve spomína, no toto meno nepatrí žene, avšak inému živému tvoru. Nechajte sa prekvapiť a užite si** „hru o veciach, ktoré vybočujú z civilizačných stereotypov“** odohrávajúcu sa za veľkou mlákou v New Yorku.

Vstupné – 13,50€

LA GIOIA[/color][/si­ze]

25.10.2012 o 19:00 Divadelná sála mestského kultúrneho strediska, Dolný Kubín

La Gioia je zoskupenie troch atraktívnych mužov okolo štyridsiatky, vyštudovaných operných spevákov, ktorí sa rozhodli sprístupniť a zatraktívniť tento žáner širokej verejnosti spojením s pop-om. Prevedené do praxe, interpretujú populárne piesne opernou formou (v štýle belcanta). Len pre zaujímavosť, „la gioia“ je z taliančiny a znamená radosť, čo by malo aj toto trio prinášať publiku cez ich hudbu. Takže ak máte chuť na nevšedný a širokospektrálny hudobný zážitok, nesmiete chýbať.

Vstupné: 12€

Výstava fotografií Dolného Kubína[/color][/si­ze]

20.9.-18.10.2012 od 8:00 do 18:00 Fotogaléria Mestského kultúrneho strediska Dolný Kubín

Pri príležitosti 380. výročia vzniku nášho mesta sa kompetetní rozhodli zorganizovať výstavu historických fotografií, kde môžete vidieť ako sa toto malebné sídlo postupne menilo a vyvíjalo.

Prajeme vám peknú jeseň a príjemné zážitky z kultúrnych podujatí.

student24/Tatiana Chovancová foto: st24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM