Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovskí študenti by mali rozhodne zbystriť pozornosť: Veď sledujte, s akou školou sa črtajú výmenné pobyty!

Výmenné pobyty, ktoré by rozhodne stáli za pozornosť. Takúto šancu by mohli dostať prešovskí študenti, ak sa veci podarí dotiahnuť do úspešného konca. Veď pozrite, ktorá škola prejavila záujem o spoluprácu s našimi gymnáziami...

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí študenti by mali rozhodne zbystriť pozornosť: Veď sledujte, s akou školou sa črtajú výmenné pobyty!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Počas pracovnej cesty primátorky Turčanovej v Pittsburgu tamojšia stredná škola Bishop Canevin High School prejavila záujem o spoluprácu s prešovskými gymnáziami. Pre našich študentov je to preto dobrá šanca, keďže sa im črtajú možnosti výmenných pobytov.

„Na základe tejto skutočnosti pozvala primátorka na stretnutie riaditeľov gymnázií s bilingualnymi triedami. Počas neho prezentovala možnosti spolupráce s americkou školou, kde sa, okrem rôznych možnosti štipendijného programu, črtajú aj príležitosti krátkodobých či dlhodobých pobytov i výmeny študentov,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Ako dodal, primátorka predstavila tiež už začatú forme spolupráce, keď na tejto škole študujú štyria študenti z Prešova, pričom pôsobia aj v miestnom mládežníckom hokejovom klube. Riaditelia gymnázií túto možnosť na spoluprácu privítali. Následný kontakt medzi Bishop Canevin High School a školami sa uskutoční na individuálnej báze.

Môže vás zaujímať:

Nikdy nemôže vedieť, čo jej deň prinesie… Učiteľka prešovského gymnázia na hodine skoro chytila geografický infarkt

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM