Jaroslav Dodok Ostatné

Projekt „Kričím telom“ mieri v piatok 27. apríla na Obchodnú akadémiu

Podujatie ,,Kričím telom", ktorého sa zúčastnilo už 1 300 študentov, sa v piatok 27. apríla uskutoční aj na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici. Okrem prednášok čaká na študentov aj životný príbeh spisovateľky Gabiny Weissovej a akustický konc

Kancelária WHO na Slovensku, v spolupráci s Ligou za duševné zdravie, a s finančnou podporou spoločnosti GlaxoSmithKline pripravila osvetovo-vzdelávací projekt pre študentky a študentov stredných škôl. V novembri 2011 sa na Slovensku uskutočnil prvý cyklus prednášok zameraný na tému anorexie a bulímie.

Heslo projektu Kričím telom – „Nie si v tom sama“. dokonale vystihlo posolstvo kampane. Videospot ku projektu bol ocenený časopisom Stratégie, kde získal 3.miesto v kategórii Najlepšia kampaň. Autorom spotu je kreatívna agentúra Gun Powder Creative Studio.

[blockquote]Pred­nášky odborníkov na tému prevencie bulímie a mentálnej anorexie sprevádzali vstupy spisovateľky Gabiny Weissovej, ktorá hovorila o vlastnej skúsenosti s anorexiou a bulímiou, ktorú vyrozprávala v úspešnej knihe Diagnóza F50. ,,Študentov téma zaujala, myslím si, že hlavným dôvodom bol fakt, že im o anorexii a bulímii hovoril niekto z vlastnej skúsenosti. Prežila som to a viem aké to je, teraz to môžem sprostredkovať mladým ľuďom," hovorí Weissova.[/bloc­kquote]

Počas celého podujatia majú žiačky a žiaci možnosť sa podieľať na pódiovej diskusii formou anonymných alebo priamych otázok. Na záver je všetkým zúčastneným venovaný malý koncert Zdenky Prednej aj s kapelou, ktorá osobným apelom na dievčatá dáva záverečnú bodku za podujatím.

Zdroj: BBSK, ddk

kricim telom
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM