Jakub Forgács Udalosti

Prvý školský deň na bystrickom gymnáziu: Riaditeľka žiakov počastovala originálnymi prirovnaniami!

Prázdninám už odzvonilo a študenti sa vrátili do svojich škôl. Sú medzi nimi aj stovky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvideli po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich a to konkrétne na známe banskobystrické gymnázium.

Ilustračný obrázok k článku Prvý školský deň na bystrickom gymnáziu: Riaditeľka žiakov počastovala originálnymi prirovnaniami!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci banskobystrického gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici sa v škole v stredu zišli už o 8:00, kde ich vo viacúčelovej sále školy čakalo slávnostné otvorenie školského roka 2015/2016. Novým žiakom sa prihovorila riaditeľka školy Iveta Šanderová, ktorá im popriala veľa úspechov v štúdiu na ich škole.

Prirovnala žiakov k vtákom

V príhovore v krátkosti spomenula nielen históriu školu, ale aj úspechy žiakov. Ich pozornosť strhla aj zaujímavými prirovnaniami. Študentom vyčarilo úsmevy na tvárach jej výstížné prirovnanie prvákov ku neopereným holúbätkám v hniezdach, no nezabudla ani na ďalšie ročníky či maturantov ako začínajúcich letcov.

Po nej sa slova ujala zástupkyňa riaditeľa, staršie ročníky opustili sálu a štyrom novým prváckym triedam boli predstavené ich triedne učiteľky. Spolu s nimi sa prváci následne odobrali do tried, kde za zatvorenými dverami prebiehali triednické hodiny, na ktorých sa dozvedeli základné informácie a pokyny k výučbe.

Strach z predmetov aj kolektívu

Tesne predtým sme si však odchytili niekoľkých prvákov, aby sme sa opýtali na ich dojmy z novej školy. „Moje pocity sú zmätené,“ povedala stručne prváčka Miška, ktorá sa na GAS-ko vydala vraj hlavne preto, že je super. „Mám strach z novej školy, ale teším sa na všetko,“ dodala jemne vystresovaná Miška.

Radovan sa na gymnázium vybral hlavne preto, že je to veľmi dobrá škola. „Mám trochu strach, pretože tu nikoho nepoznám, ale myslím, že to bude v poriadku. Teším sa, že sa tu veľa dozviem a posunie ma to ďalej,“ prezradil nám prvák, ktorý má najväčší strach z jazykov.

„Myslím si, že je tu naozaj dobrý vzdelávací program a mám tu aj nejakých známych, takže vďaka tomu budem trochu smelšia,“ pokračovala Natália, ktorej sa na GAS-ku páčia predmety, ktoré sa tu učia. Na základke podľa vlastných slov mala trošku problémy v kolektíve, tak sa bojí začlenenia do kolektívu. „Ale zároveň sa na spolužiakov a učiteľov teším,“ dodala s úsmevom.

Pozrite sa v našej foto a videogalérii, ako vyzeral prvý deň banskobystrických prvákov na Gymnáziu Andreja Sládkoviča!

VIDEO Prvý deň žiakov z bystrického gymnázia
1
Galéria
Prvý deň žiakov z bystrického gymnázia v OBRAZOCH
19
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM