Jaroslav Dodok Rôzne

Rekonštrukcie študentských domov neohrozia ubytovanie študentov

Rekonštrukcia dvoch študentských domovov (ŠD) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre nebude mať vplyv na ubytovávanie študentov v nadchádzajúcom akademickom roku.

Ako uviedla riaditeľka Študentských domovov a jedální SPU Ľubica Pastrnáková, dodávatelia stavebných prác prisľúbili, že ich stihnú vykonať včas. V súčasnosti sa opravuje ŠD Mladosť. Ten mal v havarijnom stave balkóny, ktoré sa rekonštruujú. Zároveň sa zatepľuje fasáda na Bloku C aj ŠD Nová doba. // „Na poslednom kontrolnom dni, ktorý bol koncom júla, dodávatelia potvrdili, že práce stihnú vykonať do 15. septembra. Nemáme teda žiadne informácie o tom, že by bolo pre rekonštrukčné práce akokoľvek ohrozené ubytovanie študentov, ktoré sa začne od polovice septembra,“ //uviedla.

SPU v súčasnosti ponúka vo svojich zariadeniach ubytovanie s celkovou kapacitou 2800 lôžok. V ŠD Mladosť, Nová doba, Antona Bernoláka, Pribina, Poľnohospodár a v ŠD pod Zoborom majú študenti k dispozícii aj stravovacie kapacity, televízne a počítačové miestnosti, študovne, kuchynky, práčovne a športoviská. Cena za ubytovanie sa pohybuje od 19,25 až do 56,43 eura za mesiac.

Študenti Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre si začnú preberať ubytovanie od 3. do 17. septembra. ŠD Zobor má kapacitu 1168 a ŠD Nitra 384 ubytovacích miest. UKF má okrem toho podpísané zmluvy o ubytovaní aj so stredoškolskými internátmi na Cabajskej ceste, na Nábreží mládeže, na Slančíkovej, Akademickej a Novozámockej ulici a tiež s Farskou ubytovňou Reformovanej kresťanskej cirkvi v Nitre na ulici Fraňa Mojtu. Cena za ubytovanie v ŠD UKF sa pohybuje v rozmedzí od 36 do 66 eur za mesiac.

student24/tasr foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM