Jaroslav Dodok Kultúra

REPORTÁŽ: Festival v Birminghame? Parádny zážitok...

Preplnené ulice a davy ľudí nie sú pre centrum Birminghamu ničím zvláštnym. Nedávno sa však týmito uličkami túlalo o čosi viac Britov a turistov než obvykle. Pozornosť okoloidúcich totiž pritiahol projekt Artfest, ktorý prebiehal od siedmeho do devia

Okrem pódia s hudobnými kapelami ste sa mohli pozastaviť aj pri stánkoch – Arts Market – s ručne vyrobenými šperkmi a kabelkami alebo fotografiami či obrazmi doposiaľ neznámych umelcov, ktorý mali chuť ukázať svoje diela širšiemu okoliu.

Na festivale si bolo z čoho vybrať[/size][/co­lor]

Organizátori festivalu rozhodne venovali tomuto projektu veľkú pozornosť, o čom svedčí aj ich webová stránka, na ktorej ste si mohli prezrieť detailný rozpis vystúpení a miest. Pri hľadaní „toho pravého“ pre vás ste si mohli pomôcť aj filtrom, ktorý vám umožnil vybrať si z veľkého množstva tanečných, speváckych a divadelných predstavení.

Ponúkaná bola aj napríklad účasť na workshopoch, kde ste mali možnosť naučiť sa základy herectva, zumby alebo tanečné kroky salsy . Funk, blues, jazz? Nie je problém. Takisto by ste ho tam mohli nájsť. No a každý, kto rád improvizuje so svojím hudobným nástrojom a nechá sa unášať len nápadmi prítomného momentu, nemusel byť len divákom a na jednu hodinu sa mohol stať členom „skupiny“ aj on sám.

Nezabudlo sa ani na poéziu[/size][/co­lor]

Pre fanúšikov hovoreného slova, kníh a básní bol vyhradený najmä posledný deň festivalu. Dopoludnia ste sa mohli zoznámiť s knihami začínajúcich spisovateľov a takisto si aj vypočuť niečo z ich poézie.

Hralo sa nie len na námestiach, ale aj v galérii či puboch a rozhodne si bolo z čoho vyberať. Počasie celej akcii veľmi prialo. Návštevníci mohli nechať svoje dáždniky doma, a tak si nerušene vychutnať tri slnečné dni plné umenia. [blockquote]##Bir­mingham navštívi aj Nickelback[/si­ze][/color] Po skončení tohto festivalu obyvatelia Birminghamu vôbec nemusia smútiť. Práve naopak, môžu sa tešiť na jeseň plnú dobrej hudby a koncertov. Už v Októbri totiž do centra zavítajú speváci a kapely svetového formátu ako je Nickelback, Chris Daughtry, Muse, Shinedown, Kelly Clarkson a o niečo neskôr aj Seal či Jessie J.[/blockquote] **Spravodajstvo a zaujímavosti z Birminghamu vám pravidelne prináša naša redaktorka Student24, Simona Benetinová. **

student24/Simona Benetinová foto: st24/sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM