Jaroslav Dodok Šport

REPORTÁŽ: Slováci úspešní na Svetovom pohári v Čunove

Tento víkend sa v Čunove uskutočnilo finále Svetového pohára vo vodnom slalome. Nechýbali ani športové hviezdy ako Michal Martikán, Jana Dukátová a najväčšiu pozornosť pútal Slafkovský, ktorý po zlate získal aj Svetový pohár.

Slafkovský dosiahol veľké víťazstvo[/si­ze][/color]

V sobotu boli na programe semifinále a finálové kolá v kategóriách C1 muži a ženy a K1 muži. Ako prvý potešil domáce publikum slovenský reprezentant Alexander Slafkovský, ktorý v súboji o zlatú medailu v C1 zdolal Slovinca Berčiča a Čecha Gebaša a v celkovom hodnotení sa mu podarilo získať aj Svetový pohár.

Diváci zahliadli aj Michala Martikána[/si­ze][/color]

Aj napriek tomu, že divácky obľúbenec a olympijský bronzový medailista z Londýna Michal Martikán na Svetovom pohári nesúťažil, keďže po olympiáde predčasne ukončil sezónu, zasiahol do pretekov. Dostal výnimku od Svetovej kanoistickej federácie a postavil kvalifikačnú trať napriek tomu, že na to nemá kvalifikáciu.

V kategórii K1 sa Slovákom nedarilo, nepostúpili ani do finále. Zlato získal Slovinec Jure Meglič aj napriek dvojsekundovej penalizácií. V C1 žien po celý čas dominovala Slovenka Katarína Macová, ktorá vyhrala kvalifikáciu, semifinále a taktiež aj finále, v ktorom porazila reprezentantku Austrálie Lawrenceovú a Francúzsku Reboursovú.

Fanúšikovia povzbudzovali súťažiacich, chceli sa aj fotiť[/size][/co­lor]

Napriek daždivému počasiu sa v Areáli Divoká Voda v Čunove zišlo množstvo fanúšikov a rodín s deťmi, ktorí prišli povzbudiť svojich favoritov. Najväčšiu pozornosť si užíval Slafkovský, ktorého po triumfe obkolesil dav ľudí, ktorí mu gratulovali a fotili sa s ním. Počas prestávok si ľudia mohli bližšie pozrieť vystavené lode dvoch najznámejších výrobcov, na ktorých pretekári jazdili na olympiáde.

Druhý finálový deň okrem príjemnejšieho počasia priniesol aj ďalšie zlato pre Slovensko. V K1 žien zvíťazila Jana Dukátová, ktorá predviedla suverénnu jazdu bez trestných sekúnd. O druhé a tretie miesto sa podelili Češka Kudějová a Slovinka Krageljová. Dve trestné sekundy zmarili medailové nádeje bratom Škantárovcom, ktorí skončili na štvrtom mieste.

student24/Matej Dugovič foto: Matej Dugovič

kanoe
33
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM