Šport

Reprezentantka a hráčka Nových Zámkov Dominika (23): Za svojím cieľom pôjdeme naplno!

Domika Koleničková je jednou z dvoch futbalistiek Nových Zámkov, ktoré sa v najbližších dňoch predstavia vo farbách Slovenska na medzinárodnom turnaji Istria Cup v Chorvátsku. Druhou do partie je Andrea Horváthová.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentantka a hráčka Nových Zámkov Dominika (23): Za svojím cieľom pôjdeme naplno!
Zdroj: Facebook

Slovenskú reprezentáciu žien vo futbale čaká v najbližších dňoch turnaj Istria Cup v chorvátskom Umagu. Je to posledná previerka pred druhou časťou kvalifikácie o postup na Majstrovstvá Európy 2017 v Holandsku. Vo výbere trénera Zsolta Pakuszu sa objavili i dve hráčky z FC Union Nové Zámky – stredopoliarky Dominika Koleničková a Andrea Horváthová.

Odchovankyni chlapčenského družstva OTJ Horné Obdokovce (okres Topoľčany) Koleničkovej futbal učaroval už v útlom veku natoľko, že neodolala a skúsila ho. Že urobila len a len dobre dokazuje pravidelne v Nových Zámkoch a v slovenskej reprezentácii. V drese Nových Zámkov vyhrala v uplynulých dvoch sezónach dva ligové tituly a predstavila sa i v ženskej Lige majstrov.

S Dominikou sme sa porozprávali pred odchodom tímu do Chorvátska.

Naposledy ste ako reprezentácia v januári absolvovali prípravu v SAE. Zúčastnili ste sa okrem toho ešte dákeho iného podujatia? Ako z vášho pohľadu príprava dopadla a čo ukázala tomuto tímu?

V roku 2016 sme v rámci reprezentácie absolvovali len tento zraz v SAE. Bol to kemp, ktorý bol v podstate prvou previerkou, ako sme pripravené na nasledujúce zápasy kvalifikácie. Bola to tiež prípava a dolaďovanie rôznych herných situácií. Myslím, že dopadla dobre, ukázala nám veci, na ktorých ešte musíme popracovať.

V kvalifikácii na ME 2017 ste prezimovali na 4. mieste s trojbodovou stratou na líderky, no súperky pred vami majú jeden zápas k dobru. Čo vám ukázali minuloročné duely v rámci kvalifikácie na ME 2017 s Poľskom, Dánskom resp. dvakrát s Moldavskom?

Tieto zápasy boli náročné či už psychicky, ale aj fyzicky. Napriek našej dobrej hre nás mrzia výsledky s Poľskom a Dánskom (prehry 0:2 resp. 0:1 – pozn. redakcie), no nič ešte nie je stratené. Máme pred sebou ešte odvety a veríme si. Chceme sa hlavne prebojovať do ďalšej fázy, takže spravíme všetko preto, aby sme nasledujúce zápasy vyhrali.

Na tomto turnaji ste v minulosti už nastúpili. Čo pre vás a pre družstvo znamenajú nadchádzajúce duely so súperkami na Istria Cupe? Na čo sa plánujete zamerať?

V skupine máme Maďarky, Severné Írsko a domáce Chorvátky. Proti týmto súperkám sme už hrali, vieme aký je ich štýl hry, takže sa na ne vieme pripraviť tak, aby sme zápasy vyhrali. Sú to kvalitné tímy, nebude to ľahké. No ideme tam pripravené turnaj vyhrať.

Aké sú vzťahy v reprezentačnom družstve? S kým si najviac rozumiete? S Andreou Horváthovou ste obe stredopoliarky. Hráte v jednej formácii aj v klube?

Sila na ihrisku závisi aj od kolektívu. Myslím si, že sme výborná a súdržná partia. Aj napriek príchodu mladších hráčok vieme ťahať za jeden koniec, čo je veľmi dôležité. Vychádzam tam s každým, niektoré baby sa poznáme aj dlhšie. Vieme aj zasrandovať ale hlavne sa sústredíme na naše výkony na ihrisku. S Andreou sme zohraté hlavne z klubu, takže keď nás tréner postaví aj v reprezentácii na jedno ihrisko, vieme tam preniesť našu zohratosť.

Ako bude vyzerať vaša ďalšia príprava pred zvyšnou časťou kvalifikácie na ME 2017?

Pred kvalifikačnými zápasmi nám ostáva už len tento jediný prípravný zraz. Do najbližších zápasov to už bude na každej hráčke, ako sa k tomu postaví. Ale viem, že máme jeden cieľ a za tým si pôjdeme naplno.

Teraz trochu na klubovú tému. V lige vediete tabuľku, štartuje jarná časť. Nové Zámky môžu už 4-krát v rade získať titul. Je to ešte dostatočná motivácia? S akým cieľom vstupujete do jarnej časti?

Samozrejme, každý zisk titulu je motiváciou. Taktiež pokračovanie v Lige majstrov. Je to aj motivácia hlavne pre mladé hráčky. Každý pribudnutý pohár v kabíne je výsledkom našej driny. Aj tento rok sa budeme snažiť o zisk titulu a Slovenského pohára.

Sledujete mužskú Ligu majtrov? Ak hej, komu fandíte?

Nenechám si ujsť ani jeden zápas, sú to kvalitné duely. Je sa na čo pozerať. Mojím favoritom je Paris St. Germain. Veľmi sa mi páči ich hra a budem im držať palce.

Futbalová vizitka Dominiky Koleničkovej

Narodená: 24. septembra 1992 v Brezne (23 rokov)
Post: stredopoliarka
Aktuálny klub: FC Union Nové Zámky (od sezóny 2013/2014)
Predchádzajúce kluby: OTJ Horné Obdokovce, Spartak Trnava, MFK Topvar Topoľčany
Číslo v reprezentácii: 17
Číslo v klube: 7

Slovenky sa v Umagu postupne stretnú v skupine A so Severným Írskom (2. marca), Maďarskom B (4. marca) a s domácim Chorvátskom (7. marca). Pred rokom podľahli Slovenky po dvoch výhrach a remíze až Poľkám 0:2 v zápase o prvé miesto.

Skupinu B tvoria výbery USA U23, Poľsko U19, Slovinsko a Francúzsko B. Víťazky oboch skupín sa stretnú vo finále.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM