Jaroslav Dodok Zábava

Rozdelenie ciest nie je vždy na škodu, Suvereno vytvoril niečo, čo tu ešte nebolo

Slovenská hudobná scéna nás opäť raz prekvapila. A to v dobrom slova zmysle. Suvereno je toho živým príkladom. Jeho nový sólový album „Alchymista“ ponúka skvelú kombináciu dobrej „musičky“ a hlbokých textov veľmi blízkym Majkovi Spiritovi.

Ilustračný obrázok k článku Rozdelenie ciest nie je vždy na škodu, Suvereno vytvoril niečo, čo tu ešte nebolo
Foto: Jaroslav Dodok

Lukáš Lacko (29) umeleckým menom „Suvereno“ (kedysi El Suvereno, MCL alebo Laky) je bratislavský raper, ktorý je členom skupiny 2H+a taktiež je aj súčasťou projektu ESO spolu s Grimasom a Majkom Spiritom. Spolupracoval v minulosti už s mnohými známymi interpretmi napr. Dominika Mirgová, Viera Berkyová, Paul Project, Robo Papp, Misha a pod.

Po úspešnom vydaní jeho prvého sólo albumu „Král vs Joker“, vyšiel na svetlo hudobnej scény 19. novembra 2012 nový album s názvom ,,Alchymista".

„Album som rozdelil do troch častí. Prvá časť (okrem 1.) sú tvrdšie a motivačné skladby. Druhá sú funny veci a rýchlejšie tracky a časť tretia sú uvedomelé a spirituálne skladby." predstavil Suvereno.

Album obsahuje spolu 21. skladieb, k spolupráci si prizval nie len známych slovenských ale aj českých interpretov: Dan Nekonečný, Majk Spirit, Samuel Tomeček, Nicole, Tomi Popovič, Tomáš Botló, spomínaná Dominika Mirgová, Lucia Molnárová, Kali, a nie menej známa „nová“ česká skupina Revolta. Určite aj to prispelo k veľmi dobrej kvalite albumu.

Zaľúbení a neuvedomelí, ktorí hľadajú svoj životný cieľ, rebeli a raperi si rozhodne na tomto CD nájdu nie len jednu svoju obľúbenú skladbu. ,,Mne osobne príde ako pokračovanie albumu „Nový človek“ od Majka Spirita. Preto si myslím, že nadšenci Majka budú mať o tento album istotne záujem," hovorí Marek Balčák, ktorého album Alchymista hneď zaujal.

Zoznam skladieb:

  1. Spomeň si, kto si
  2. Life
  3. Srdce leva feat. Majk Spirit
  4. Boom Bap
  5. Brána 2012 feat. Revolta
  6. Dá sa zmeniť feat. Paul Project
  7. Pozitívna optika feat. Kali
  8. Oheň a voda
  9. Nech sa darí
  10. Bláznovstvá feat. Lucia Molnárová
  11. Motto
  12. Empatia feat. Nicole
  13. Výzva
  14. Nekonečný príbeh feat Dominika Mirgová
  15. Univerzum lovemaker
  16. Hypnotické kruhy feat. Dan Nekonečný
  17. Spriaznená
  18. Tvoja sloboda feat. Tomi Popovič
  19. Všetci sme jedno feat. Tomáš Botló
  20. Príbeh lotosového kvetu feat. Samo Tomeček
  21. Svetlo feat. Max

Plusy: každá pieseň je iná, texty sú kvalitné a duchaplné, hudba je pre fanúšika premakaná a potešilo aj prizvanie iných známych interpretov

Mínusy: zatiaľ sme žiadne nenašli

student24/Marek Balčák

Rozdelenie ciest nieje vždy na škodu, Suvereno vytvoril niečo, čo tu ešte nebolo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM