Jaroslav Dodok Rozhovor

Rozhovor s kapelou Lucky Brown Stripe

Alternativny rockovy experiment - takto by sme mohli nazvať hudbu, ktorú hrá táto mladá nádejná kapela z Lučenca. Aby sme vám ich priblížili, trochu sme ich vyspovedali.

Mohli by ste sa nám chalani najprv predstaviť a povedať nám o vašej kapele Lucky Brown Stripe viac?

Mikuláš: Lučenská kapela Lucky Brown Stripe, vznikla v lete 2008, ale v tomto zložení (Miroslav Luky – spev, Peter Grečmal – basgitara, Dávid Petráš – el. gitara, Mikuláš Rubint – bicie) fungujeme až od septembra 2010. Touto cestou by sme chceli ospravedlniť že náš spevák Miri neodpovedal na otázky, pretože loví tulene vo Švédsku.[youtu­be=width,heig­ht][/youtube] Peter: Hľadali sme niečo originálne a predsa niečo, čo máme spoločné. Tak sme prišli na to, že všetci máme radi hnedú farbu, všetci sme radi šťastní a všetci máme radi pásy! Dávid: Snažíme sa hrať to čo cítime, sme štyria, sme z Lučeneckého okresu a názov by si mal každý vysvetliť sám, jedná sa ale určite o nejakú našu úchylku.

Ako to bolo s vašou kapelou, mali ste hneď od začiatku rozhodnuté, čo chcete hrať a akým hudobným štýlom sa poberať ?

Mikuláš: Zo začiatku bola naša tvorba dosť usmerňovaná. Teraz hráme to, čo cítime, čo máme v našich srdciach a veríme, že to je hlavný dôvod, aby sme upútali a oslovili ľudí pod pódiom a myslím si, že sa to vyplatilo. Pri tvorení sa vieme vždy dohodnúť, nájsť kompromisy a tým získať pre skladbu to najlepšie. Každý, kto si vypočuje naše skladby, si tam nájde čo hľadá, či je to tancovačka plná energie, skladby s environmentálnym textom, alebo emotívna akustická pesnička. Ja osobne v tých funkom okorenených veciach. Dávid: Najlepšie sa cítime určite v tom našom.

Kde a v kedy asi ste odohrali svoj prvý koncert a aký to bol pre vás pocit ?

Mikuláš: Eufória! Prvý koncert sme odohrali, po roku tvorenia a skúšania, vo Fiľakove pri Lučenci v už neexistujúcom klube StopTime!, veľmi sme sa naň tešili, ale hlavne sme to chystali s veľkým rešpektom. Nakoniec to dopadlo nad očakávania, bol plný klub, prišlo tam na nás asi 100 ľudí, z čoho sme boli veľmi rozčarovaní a nesmierne šťastní a to nás nakoplo do ďalších koncertov. Hneď potom na jeseň sme absolvovali naše prvé mini turné s 10 koncertmi v hudobných kluboch na Slovensku.  Peter: Myslím, že to bolo niekedy okolo roku ''98 a klub MAGNET. Pocit? Strašná tréma! **Dávid: ** V starom Slimáku v Lučenci, pocit dobrý, hlavne potom.

Sú nejaké obľúbené miesta, kluby, arény kde radi hrávate, respektíve radi sa tam vraciate ?

Mikuláš: U mňa Relax Club čajovňa Ružomberok, Bombura klub Brezno, ale v lete 2011 bolo fantastický aj v Lučenci, prišlo na nás 350 ľudí a to bol fakt dobrý pocit! Peter: Relax Club Ružomberok! Dávid: Relax Club Ružomberok, príjemné posedenie, pevné mreže.

Máte nejaké hudobné vzory ktoré vás ovplyvňujú alebo inšpirujú. Myslíte, že je to poznať na vašej hudbe a kto u vás väčšinou píše skladby a ako vznikajú ?

Mikuláš: **Počúvame rôznu hudbu a ovplyvňujú nás rôzne žánre. Máme svojich obľúbencov, ale snažíme sa byť sami sebou, nesnažíme sa napodobňovať nikoho a v tom je sila našej kapely a našich skladieb, ktoré vznikajú nápadom „vydžemovaním“ do skladby. Naše všetky texty sú z Mirovej dielne. ** Peter: **Väčšinou sú výsledkom jamu… Niekto niečo donesie a už to ide… **Dávid: Máme voľačo. Skladby vždy prídu nejak samé, často to je jamovačka, niečo sa uchytí, a ide to skoro samé!

A na koniec, stretli ste sa už na koncertoch s nejakou bizarnou situáciou ktorá vás zaskočila ? Dávid: Väčšinou sa o to postarám. Peter: Nie, s bizarnou nie.

Peter Dóža

Pozrite si video z koncertu: [youtube=width400,he­ight300]http:/­/youtu.be/Sz3ty­EFnyhM[/youtu­be]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM