Jaroslav Dodok Rozhovor

Rozhovor so skupinou Cherry Pie

Cherry Pie je bratislavská kapela zložená z členov z rôznych kútov Slovenska, ktorá vznikla v lete roku 2010. Ich hudobné začiatky siahajú na internát, kde si po večeroch skladali pesničky. V kapele hrá Michal Svienty (Elektro-akustická gitara ), Ma

Väčšina skupín si dá “tvrdý” názov kapely. Ten váš znamená v preklade čerešňový koláč, prečo?//// Presne tak. Súhlasím, veľa kapiel si dáva tvrdé názvy a chceli sme byť niečím iní, ale hlavným dôvodom bolo, že gitaristu a speváčku spojilo v ich živote jedlo. Preto už bolo od začiatku jasné, že názov kapely bude súvisieť s jedlom. Náš štýl nie je až taký tvrdý, je to taký pop rock. A tento štýl sme si vybrali preto aby sme oslovili čo najviac ľudí.

Vysvetli mi ako si to myslel, že speváčku a gitaristu spojilo jedlo…**** Je to trošku funny, kedže konkrétne to bola slanina. Bývali sme na intráku a speváčka bývala o izbu ďalej.Vtedy sme sa ešte nepoznali. No v noci prišla na ňu hladovka, tak prišla k nám zaklopať či nemám niečo jesť. Práve sme mali plnú chladničku slaniny – no neponúkni slečnu keď je hladná.

Predstavíš nám vašu tvorbu?//// Nedávno sme nahrali našu prvú oficiálnu pesničku v slovenčine. Ľudia nám vraveli dookola prečo neskúsite niečo nahrať aj v našom rodnom jazyku. Tak sme si povedali prečo to neskúsiť. Nahrali sme našu najnovšiu skladbu s názvom ” A tak ” a myslím že sme tým potešili našich verných fanúškov, ale vďaka tejto pesničke sme si nahnali aj ďalších nových fandov. Teraz v skúšobni tvoríme nové a nové skladby, aby sme mohli v roku 2012 vydať ďalší album. Zatiaľ máme jeden album, ktorý sme vydali v roku 2011, volá sa : ” No Romance”.

V tomto roku budete pokračovať v anglických verziách, alebo sa budete snažiť o slovenskú tvorbu?//// Rozhodli sme sa pre obe verzie. Keď nás napadne nejaká pesnička , nejaká dobrá gitara, hneď sa pozrieme všetci na seba a povieme si : ,,Tak to musí byt v slovenčine , to je taký typický slovenský song.” Ale ak je tá gitara taká alternatívnejšia tak nám tam viac pasuje ten anglický text. V tomto sme trochu zvláštny , že nechceme robiť veci na jedno kopyto, ale chceme experimentovať či v textoch alebo v hudbe.

Máte nejaký cieľ, alebo sen, ktorý by ste chceli ako kapela dosiahnuť?//// No našim cieľom bolo zahrať si na festivale Yní Víkend. Ako ďalší cieľ sme si dali, a ten by sme určite chceli dosiahnuť, je natočenie klipu v tomto roku. Mame už rôzne nápady na klip, len musíme nájsť toho správneho človeka/skupi­nu ľudí.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM