Kornel Kubík Rôzne

Šanca pre študentov z východu Slovenska: Od nadácie môžu získať štipko 1400 eur na rok

Študenti z východoslovenských vysokých škôl majú príležitosť získať štipendium vo výške 1400 eur na akademický rok. Touto sumou podporí vybraných vysokoškolákov Karpatská nadácia. Aké podmienky treba splniť, aby ste štipko získali?

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre študentov z východu Slovenska: Od nadácie môžu získať štipko 1400 eur na rok
Zdroj: TASR

Karpatská nadácia otvorila piaty ročník programu štipendií, v rámci ktorých podporí osem študentov informatiky a jej príbuzných odborov, ekonomiky, prírodovedných odborov a verejnej správy z východného Slovenska. Každý z vybraných získa podporu na štúdium na akademický rok 2014/2015 vo výške 1400 eur.

Program štipendií T-Systems Slovakia podporuje študentov východoslovenských vysokých škôl a univerzít. Pomocnú ruku podáva tým, ktorí študujú dané odbory, pracujú ako dobrovoľníci vo svojej komunite a zároveň svoju budúcnosť spájajú s východoslovenským regiónom. Udelenú finančnú podporu využívajú štipendisti na pokrývanie bežných nákladov spojených so štúdiom, ako sú cestovanie, ubytovanie na internáte, učebné pomôcky, jazykové či iné vzdelávacie kurzy.

Program aj takto prispieva k zmierňovaniu sociálnych, zdravotných alebo iných foriem znevýhodnenia, s ktorými zápasia mnohí študenti. Zároveň motivuje podporených študentov k dobrovoľníckym aktivitám, ktorými sa podieľajú na rozvoji svojej obce, mesta či sídliska, kde bývajú alebo prežívajú svoj voľný čas.

„Pre študentov vysokých škôl v dnešnej situácii na trhu práce je priam kľúčové získať počas štúdia aspoň minimálne základné praktické zručnosti a pracovné návyky,“ uviedla riaditeľka nadácie Katarína Minárová. „Preto je práca v neziskových organizáciách stálou súčasťou našich štipendijných programov. Tieto organizácie v mnohom benefitujú z inovatívnych prístupov aktívnych mladých ľudí a študenti na druhej strane získajú vzácnu prax, kontakty a užitočné skúsenosti.“

Všetky informácie o programe sú uverejnené na www.karpatskanadacia.sk. Uzávierka podávania žiadostí o štipendium je 3. októbra 2014. Program je financovaný z Nadačného fondu T-Systems Slovakia administrovaného Karpatskou nadáciou.

Čítajte aj: Chcete študovať zdarma doma či v zahraničí? Študenti vytvorili online databázu štipendií

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM