Udalosti

Šiesty ročník TEDxBratislava bude hrdinský. Inšpiratívnych rečníkov môžete sledovať aj naživo na webe

Už túto sobotu 4. júla sa v novej budove SND stretne 650 zvedavých a kreatívnych ľudí, ktorí si na 6. ročník TEDxBratislava prídu vypočuť prednášky zaujímavých, inšpiratívnych rečníkov so Slovenska a zahraničia. Tohoročným mottom sú (ne)všední hrdinovia.

Ilustračný obrázok k článku Šiesty ročník TEDxBratislava bude hrdinský. Inšpiratívnych rečníkov môžete sledovať aj naživo na webe
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori chcú vyzdvihnúť hrdinov všedných dní a ich myšlienky hodné šírenia, ktoré majú potenciál inšpirovať publikum. Lístky sú už vypredané, ale konferenciu možno sledovať aj naživo na webe www.tedxbratislava.sk, alebo spoločne na tzv. viewing party, napríklad v bratislavskom co-workingovom centre Connect.

14 rečníkov a 2 umelecké vystúpenia

Na konferencii sa okrem iných rečníkov predstaví aj dokumentarista a potápač Richard Jaroněk, s ktorým sa pozrieme na obávaných žralokov z trochu iného pohľadu. Behaviorálny ekonóm Nikos Georgantzis bude hovoriť o tom, ako súvisia finančné bubliny s nedostatkom empatie. Americká expertka na riešenie konfliktov Julia Roig bude hovoriť o mýtoch o mieri. Matematik a filozof Josef Schovanec nám priblíži, ako dokázal premeniť svoj celoživotný hendikep (autizmus) na výhodu.

Na doskách SND vystúpi aj Adriana Debnárová, ktorá sa venuje architektúre v extrémnom prostredí, a za svoju diplomovú prácu získala ocenenie Archiprix 2015. Fedor Gömöry, laureát ocenenia Vedec roka 2014, porozpráva o plášti magnetickej neviditeľnosti. Žiačky Pavla Geschwandnerová a Tereza Rebeka Koreňová prezradia, ako sa učia a skúmajú svet okolo seba na škole, ktorá nie je úplne všedná.

Na TEDxBratislava vystúpi aj hudobné duo Tante Elze a bratislavské tanečné divadlo Elledanse. Kompletný zoznam rečníkov nájdete na stránke TEDxBratislava v sekcii Rečníci.

Foto: Tomas Pospichal Photography

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM