Katarína Vlčková Šport

Skejteri sa môžu tešiť: V Prievidzi má vzniknúť nový skejtpark

V Prievidzi sa o skejtparku hovorí už viac ako štyri roky. Poslanec prievidzského mestského zastupiteľstva Michal Dobiaš spolu s miestnou komunitou mladých skejterov prišiel s novým návrhom postaviť skejtpark v areáli Centra voľného času Spektrum.

Ilustračný obrázok k článku Skejteri sa môžu tešiť: V Prievidzi má vzniknúť nový skejtpark
Foto: Monika Földešiová

Pre mladých je v súčasnosti vytvorené provizórne ihrisko v areáli CVČ, ktoré im však nevyhovuje a musia dochádzať do Šurian. Aby sa situácia pohla správnym smerom, Dobiaš navštívil s komunitou mladých aj český Hodonín, ktorý už svoj skejtpark má.
Podľa Dobiaša by mal športový areál s rozlohou 28×50 metrov vzniknúť v areáli CVČ, asi 50 m od súčasného ihriska.

„Táto lokalita sa všetkým prítomným javí ako vhodná, a to aj v nadväznosti na iné športové aktivity, ktoré by tu mali vzniknúť, ale aj na zámer vybudovať ubytovňu v priestoroch CVČ Spektrum,“ povedal Dobiaš.

Aké budú náklady?

Náklady na vystavanie samotnej betónovej plochy sa odhadujú asi na 30 000 až 40 000 eur. Náklady na dodanie zariadení zhruba na 25 000 eur.
„Osobne si myslím, že túto akciu by malo finančne zabezpečiť mesto Prievidza, ale zároveň by sa mohlo pokúsiť aj o mimorozpočtové zdroje na túto akciu,“ uviedol poslanec Dobiaš.

Mesto sa o skejtpark zaujíma

Hovorca Ďureje vysvetlil, že "napríklad aj jeho súčasné umiestnenie vzišlo z našej predošlej aktivity v roku 2012, kedy sme s predsedom komisie športu Branislavom Bucákom a so skejtermi z mesta hľadali vhodnú plochu pre umiestnenie súčasných zariadení.“

Mesto je ochotné spolupracovať s mladými aj s Dobiašom. „Budeme veľmi radi, ak sa priamo na samosprávu obrátia aj mladí ľudia, ktorí majú záujem o budovanie takéhoto športoviska. Priestor na spoluprácu vidíme najmä v oblasti získania finančných prostriedkov z rôznorodých projektov, ktoré sú zamerané na budovanie takýchto športovísk. Niektoré výzvy sú totiž zamerané na neformálne skupiny alebo mladých ľudí a žiadateľom nemôžu byť samosprávy. Privítame, ak spoločne pripravíme takýto projekt a podarí sa nám získať prostriedky na financovanie zámeru zo zdrojov mimo rozpočtu mesta,“ podotkol Ďureje.

Navrhované miesto nemusí byť konečnou možnosťou, kde by mohol areál stáť. Podľa radnice by sa malo v priebehu jedného mesiaca rozhodnúť o najlepšom návrhu a začať s aktivitami smerujúcimi k získaniu peňazí na nový skejtpark. „Konečné rozhodnutie o podaní takýchto projektov však bude mať mestské zastupiteľstvo, ktoré ich schvaľuje. V neposlednom rade, keďže by išlo o stavbu, bude nutné v ktorejkoľvek vybranej lokalite absolvovať celý proces získania stavebného povolenia,“ uzavrel Ďureje.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM