Jaroslav Dodok Rôzne

Školáci nedostanú vysvedčenia, iba výpis

(TASR) – Vyše 700.000 žiakov základných a stredných škôl dostane v utorok (31.1.) namiesto polročného vysvedčenia prvýkrát výpis klasifikácie prospechu a správania. Výpis nie je verejnou listinou a nevydáva sa na predpísanom tlačive schválenom minist

Ak rodič bude chcieť vidieť riadne vysvedčenie svojho dieťaťa, musí oň písomne požiadať školu. „Vysvedčenie za prvý polrok, teda doklad na predpísanom tlačive, má škola povinnosť vydať na základe písomnej žiadosti plnoletého žiaka alebo zákonného zástupcu žiaka,“ informovalo TASR ministerstvo školstva.
Šéf rezortu Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) zavedenie zmeny vo vydávaní vysvedčení odôvodňoval tým, že polročné vysvedčenia sa často vrátili pokrčené, nedali sa naspäť vložiť do tlačiarne. Školy museli začať vydávať žiakom polročné hodnotenia na extra tlačivách, čo zvyšovalo byrokraciu.
Koniec prvého polroku žiakom prinesie jednodňové prázdniny, ktoré tento rok pripadajú na piatok (3.2). Vyučovanie v druhom polroku však štartuje už v stredu – prvý februárový deň a končí sa 29. júna.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM