Webnoviny - Univerzity

Školy v Starej Ľubovni zostávajú do stredy naďalej zatvorené

WEBNOVINY.SK

POPRAD 6. decembra (WEBNOVINY) – Na základe mimoriadnej situácie vyhlásenej primátorom mesta Stará Ľubovňa v dôsledku prerušenej a obmedzenej dodávky pitnej vody v meste Stará Ľubovňa a v súlade s odporúčaním krízového štábu budú mať materské školy, žiaci a študenti základných a stredných škôl na území mesta Stará Ľubovňa a obcí Chmeľnica a Plavnica riaditeľské voľno až do stredy 8. februára.

V prípade, že dovtedy sa situácia so zásobovaním pitnou vodou nezlepší, krízový štáb bude žiadať o ďalšie predĺženie termínu prerušenia prevádzky škôl a školských zariadení na území mesta Stará Ľubovňa, informovala prednostka Obvodného úradu v Starej Ľubovni Zita Pleštinská.

Mierne oteplenie v posledných dňoch sa odrazilo aj na zvýšení výdatnosti zdroja Jakubianka, ktorý zásobuje mesto Stará Ľubovňa. V súčasnosti sa výdatnosť zdroja Jakubianka pohybuje na úrovni 40 litrov za sekundu, za normálnych okolností je to až 100 litrov za sekundu.

Zásobovanie vodou sa krízový štáb snaží stabilizovať reguláciou dodávky vody do bytov a rodinných domov. Vďaka regulácii sa darí udržiavať zásobovanie vodou prioritne do Ľubovnianskej nemocnice a Domova sociálnych služieb.

V súčasnosti nemá vodu približne 3 000 obyvateľov Starej Ľubovne vrátane obcí Chmeľnica a Plavnica. Niektoré domácnosti na Zimnej ulici nemajú vodu už ôsmy deň. V horných častiach mesta Stará Ľubovňa bude aj naďalej zásobovanie vodou zabezpečené rozvozom úžitkovej vody, ktorá je hygienicky ošetrená dezinfekčným roztokom.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni zriadil linku, na ktorej môžu obyvatelia získať informácie o používaní úžitkovej vody, ktorú si čerpajú z cisterien. Informácie môžu obyvatelia získať na linke 0524280115 alebo na čísle 09117115571.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM