Rastislav Búgel Univerzity

Skvelá príležitosť pre študentov UKF: Stretnúť sa môžu s podnikateľmi, grafikmi a redaktormi

Skvelá príležitosť pre nitrianskych študentov. Možnosť stretávať sa a diskutovať s úspešnými slovenskými podnikateľmi, marketérmi, grafikmi, či redaktormi médií získajú študenti Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá príležitosť pre študentov UKF: Stretnúť sa môžu s podnikateľmi, grafikmi a redaktormi
Zdroj: TASR

Vďaka partnerstvu s občianskym združením Ponk sprostredkujú záujemcom svoje životné a pracovné skúsenosti úspešní ľudia z rôznych oblastí podnikania. Univerzita už podpísala so združením dohodu o vzájomnej spolupráci. Tá umožňuje organizovanie prednášok a podujatí určených pre študentov, absolventov, odborných a vedeckých pracovníkov univerzity.

„Okrem toho prináša aj zdieľanie kontaktov na výskumný a odborný ľudský potenciál i kontakty na firmy a organizácie, ktoré majú záujem o riešenie zamestnanosti v nitrianskom regióne,“ informovalo vedenie UKF.

Ako skonštatoval jeden zo zakladateľov Ponku a zároveň absolvent UKF v Nitre Michal Remiáš, študenti potrebujú odborné vedomosti, ktoré im ich študijný odbor poskytuje. Zároveň však dodal, že je nutné pripravovať sa už počas štúdia aj na reálny život. „Existujú síce rôzne kurzy o podnikaní, účtovníctve, riadení, no väčšina z nich je pre študentov drahá. Vďaka partnerom, ako je UKF, budeme môcť workshopy a prednášky prinášať študentom zdarma alebo za symbolický poplatok,“ dodal Remiáš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM