Rôzne

Skvelá šanca pre vysokoškolákov: Za esej môžete stážovať v OSN v New Yorku, Ženeve aj vo Viedni!

Študenti vysokých škôl majú možnosť vyhrať stáž v OSN v New Yorku, Ženeve či vo Viedni. Nadácia Pontis opäť vyhlasuje súťaž o najlepšiu esej. Možnosť naštartovať svoju diplomatickú kariéru stážou v OSN dostanú autori troch najlepších.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá šanca pre vysokoškolákov: Za esej môžete stážovať v OSN v New Yorku, Ženeve aj vo Viedni!
Zdroj: TASR

Stačí si vybrať jednu z tém v oblasti rozvojovej spolupráce a esej poslať najneskôr do 30. apríla. Do súťaže sa môžu zapojiť slovenskí vysokoškoláci, ktorí študujú na Slovensku alebo aj v zahraničí. Podmienkou je, že musia ovládať anglický jazyk na veľmi dobrej úrovni. „Keďže na stáži v OSN budú víťazi súťaže využívať angličtinu na dennej báze, rozhodli sme sa, že tento rok prvýkrát prijímame eseje v anglickom jazyku, aby sme si overili ich úroveň,“ vysvetlila programová koordinátorka Nadácie Pontis Simona Gembická.

Autor najlepšej eseje pocestuje na mesačnú stáž na Stálej misii SR pri OSN v New Yorku. Študent, ktorý sa umiestni na druhom mieste, absolvuje mesačnú stáž na Stálej misii SR pri OSN v Ženeve a autor tretej najlepšej eseje vyhrá stáž na Stálej misii SR pri medzinárodných organizáciách vo Viedni. Všetkým trom študentom Nadácia Pontis zabezpečí ubytovanie, uhradí cestovné náklady a vreckové.

V šiestom ročníku súťaže o najlepšiu esej si študenti môžu vyberať zo štyroch tém, ktoré sa venujú inováciám v Keni, občianskej spoločnosti na Ukrajine, európskemu roku rozvoja a slovenskej rozvojovej pomoci pod hlavičkou SlovakAid. Uzávierka prijímania esejí je 30. apríla 2015. Eseje bude hodnotiť päťčlenná evaluačná komisia zložená z predstaviteľov štátnej správy, mimovládneho sektora, akadémie a médií. Výsledky súťaže Nadácia Pontis zverejní najneskôr do konca mája 2015.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM