Jaroslav Dodok Šport

Skvelý triumf Sagana! Vyhral 6. etapu na Tour de France

Slovenský cyklista Peter Sagan sa tešil tretíkrát na 99. ročníku Tour de France, keď vyhral šprint hlavnej skupiny v závere piatkovej 6. etapy z Épernay do Metz (136 km).

Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale si vďaka prvenstvu udržal zelený dres lídra súťaže aktivity. Sagan prežíva fantastický debut na Tour, pri premiére vyhral počas siedmich súťažných dní tri etapy.

[blockquote]Ten­toraz sa presadil na rovine, keď zdolal víťaza predchádzajúcich dvoch etáp Andrého Greipela z Nemecka i Austrálčana Matthewa Gossa.[/blockquote] Lídrom 99. ročníka Tour zostal aj naďalej Švajčiar Fabian Cancellara.

Posledná rovinatá etapa pred alpskými súbojmi priniesla podobný obraz ako predchádzajúce – hneď v úvode odišla skupina štyroch jazdcov, pelotón bol poriadne nervózny, nechýbali hromadné pády a rozhodovalo sa v špurte hlavného poľa.

Kvarteto Davide Malacarne z Talianska, Romain Zingle z Belgicka, Dave Zabriskie z USA a Karsten Kroon z Holandska ušlo už po 7,5 km a rýchlo si utvorilo štvorminútový náskok.

[blockquote]Pri­bližne na 35. km prišlo k prvému väčšiemu pádu, do ktorého sa zaplietol aj André Greipel. Na 85. km mala štvorica v úniku náskok 6:50 min, po rýchlostnej prémii na 136. km, na ktorej bol Peter Sagan siedmy, opäť spadol Greipel, ale znova sa dotiahol do pelotónu. [/blockquote] Približne 26 km pred cieľom došlo k ďalšiemu hromadnému pádu, po ktorom sa pelotón rozdelil na skupiny. V balíku nastal trochu chaos. Až pred cieľovým mestom pelotón dostihol štvoricu vpredu a rozhodovalo sa v šprintérskej koncovke.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM