Zábava

Skvelý úspech košickej kapely Good Fancy: Jej song hrajú od Európy až po USA!

Kapela Good Fancy má úspech v zahraničí. Košická skupina prerazila so singlom „Save the light“ aj v európskych a zámorských rádiách. K úspešnej skladbe kapela nakrútila pozitívny videoklip. Pozrite si, ako zachraňuje svetlo...

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech košickej kapely Good Fancy: Jej song hrajú od Európy až po USA!
Zdroj: Dnes24.sk

Košickej kapele Good Fancy sa podaril skvelý ťah! Ich najnovšiu skladbu „Save the light“ zaradili do vysielania rádiá v Česku, Veľkej Británii, Grécku, Litve, Nórsku, Poľsku, Maďarsku, Taliansku Dánsku, Rumunsku, Portugalsku a Nemecku. Následne sa k nim pridali aj niektoré rozhlasové spoločnosti v Austrálii, Kanade a USA. Good Fancy už stihli k energickej a pozitívnej piesni nakrútiť aj videoklip. Nakrúcalo sa v Košiciach a Budapešti a členovia kapely zažili veľa vzrušenia.

Z natáčanie videoklipu rovno do práce…

„Vo chvíli, keď jeden z nás prekročil bezpečnostnú čiaru v metre v Budapešti, ktorá oddeľuje zónu nástupu od zvyšku zastávky, zaznel z rozhlasu prísny ženský hlas. Ten nás upozorňoval, aby sme to nerobili. Najprv sme nevedeli, o čo ide a odkiaľ ten hlas prišiel. Poriadne sme sa zľakli a ľudia na nás zazerali, ale nakoniec bolo všetko v poriadku. Myslím si, že na nakrúcanie tohto klipu nezabudne nikto z nás,“ smeje sa frontman skupiny Ladislav Urbán.

Kapela pri nakrúcaní zažila aj nepríjemné situácie. Štáb mal počas cesty do Budapešti zdravotné problémy. Preto museli nakrúcanie v budapeštianskom metre zvládnuť iba s jedným kameramanom. „Zvyšok oddychoval v aute. Našťastie sa dali dokopy a na exteriérové zábery už boli pripravení všetci. Do Košíc sme dorazili ráno o štvrtej a o piatej som už sedel v práci,“ s úsmevom konštatuje spevák.

Namiesto príbehu hľadanie svetla…

Režisérmi klipu ku skladbe „Save the light“ je Michal Smoleň a Michal Holečko z Altway, ktorí mali na starosti aj predchádzajúci klip ku skladbe „Správa“. Nový klip „Save the light“ je o hľadaní svetla, ktoré ženie ľudí dopredu. „Nešli sme do nejakých príbehov. Ide skôr o putovanie a hľadanie svetla, ktoré v ľuďoch udržiava silu vstávať každý deň a zvládať často neľahké životné překážky,“ vysvetľuje Ladislav Urbán.

Autorom hudby energickej piesne je frontman skupiny Ladislav Urbán, finálne mali aranžmány na starosti všetci členovia Good Fancy. S anglickým textom pomáhala Tamara Nagyová. Singel predstavila kapela na medzinárodnom súťažnom festivale Carpathia v Poľsku, kde sa umiestnila spomedzi stoviek hudobných skupín na 2. mieste. Kapela Good Fancy vznikla pred deviatimi rokmi, momentálne má päť členov. Okrem speváka Ladislava Urbána v kapele hrajú Peter Jakab – gitara, Pavol Jakab – basgitara, Ján Jakab – bicie a Erik Kuca – gitara. Fanúšikovia sa môžu čoskoro tešiť na ďalší singel.

Foto: www.goodfancy.sk

Good Fancy - Save the Light
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM