Peter Dóža Šport

Skvelý vstup Dominiky Cibulkovej do novej sezóny!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (24) zažíva jednu z najúspešnejších sezón vo svojej tenisovej kariére. Najnižšia hráčka elitnej TOP100 svetového rebríčka má už tento rok za sebou jeden vyhratý turnaj a ďalšie dve finálové účasti.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý vstup Dominiky Cibulkovej do novej sezóny!
Zdroj: Webnoviny.sk

Rok 2014 začala turnajom v austrálskom Brisbane, kde skončila vo štvrfinále na rakete svetovej jednotky Sereny Williamsovej. Na turnaji v Sydney vypadla hneď v prvom kole. Na rad prišiel grandslamový turnaj Australian Open, v ktorom Dominika porazila tri hráčky svetovej top10 a ako prvá tenistka v histórii samostatného Slovenska sa dostala do grandslamového finále, v ktorom podľahla čínskej tenistke Na Li 2:0 na sety.

Veľký úspech prišiel po štvrťfinálovom zápase turnaja v Miami, kedy si svojim víťazstvom nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou vylepšila svoje rebríčkové maximum a stala sa 10. najlepšou tenistkou sveta. Žiaľ, v semifinále opäť nenašla recept na jej premožiteľku z Australian Open a v semifinále prehrala 2:1 na sety.

Dôležité body získala aj víťazstvom na turnaji v Mexickom Acapulcu. Bolo to jej štvrté víťazstvo na turnaji WTA. Medzičasom slovenská jednotka ohlásila, že sa nezúčastní FedCup-ového zápasu medzi Slovenskom a Kanadou a uprednostní menší turnaj v Kuala Lumpur. Mnoho fanúšikov týmto krokom sklamala, ale Dominika im to všetko vrátila účasťou vo finále, v ktorom podľahla chorvátskej tenistke Donne Vekičovej.

Všetky tieto úspechy jej vyniesli 2.miesto v rebríčku pre aktuálnu sezónu. Momentálne je druhou najlepšou tenistkou roka 2014 hneď po svojej rivalke z Australian Open a má obrovskú šancu kvalifikovať sa medzi osmičku najlepších tenistiek a zúčastniť sa tak prestížnych majstrovstiev sveta WTA na konci sezóny v Singapure.

Na rade je antuková sezóna, v ktorej má Dominika obrovskú šancu získať množstvo bodov a posunúť sa tak v rebríčku ešte vyššie. Všetci budeme dúfať, že pre Slovensko vybojuje ešte veľa úspechov.

Denis Dymo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM