Jaroslav Dodok Rôzne

Slováci si čoraz častejšie hľadajú prácu na Facebooku

Čas strávený na najväčšej sociálnej sieti menom Facebook sa dá využiť oveľa efektívnejšie než len chatovaním s priateľmi, alebo bezhlavým lajkovaním fotiek. Presvedčili sa o tom mnohí Slováci, ktorí vďaka tomu získali svoj nový job.

Internet sa stal centom pracovných ponúk[/size][/co­lor]

Kým sme poväčšine prostredníctvom internetu a sociálnych sietí komunikovali s priateľmi, vyhľadávali zábavu, či venovali sa hrám, dnes sa medzi obľúbené činnosti zaraďuje aj vyhľadávanie práce. Vyplýva to z minuloročného prieskumu portálu Profesia, v ktorom viac ako polovica respondentov uviedla, že pri vyhľadávaní práce, či brigád využíva práve internet.

Pre nezamestnaných je takáto forma hľadanie práce oveľa efektívnejšia, zaberie menej času a nevyžaduje si opustiť ani stoličku na ktorej doma za počítačom práve sedíte. O tom, že sa prostredníctvom sociálnych sietí čoraz častejšie pátra po zamestnaní, dokazuje aj úspešný portál Linkedin, ktorý ponúka užívateľom možnosť prepojiť sa s pracovným trhom. Linkedin dosiahol za minulý rok magickú métu 100 miliónov registrovaných užívateľov, z ktorých je viac ako 20-tisíc zo Slovenska.

Ako si však hľadať prácu na Facebooku? [/size][/color]

Pokiaľ máte záujem nájsť si v krátkom čase zamestnanie, či brigádu, určite by ste nemali zabúdať ani na Facebook. Ciest ako získať prácu je veľa. Lajknite si facebook stránky, ktoré sa zameriavajú na šírenie pracovných ponúk a o tom, že hľadáte zamestnanie môžete zanechať aj status.

Ďalšiu možnosť ponúkajú špecifické facebook aplikácie, vďaka ktorým môžete filtrovať pracovné ponuky na základe toho, kde pôsobili, či aktuálne pracujú vaši známi.

Zaujímavú aplikáciu na najväčšej sociálnej sieti vytvoril aj Rick-Marini://** „Spustil som BranchOut, pretože som chcel pomôcť ľuďom zmeniť ich životy. Získanie zamestnania môže byť skľučujúci proces. Na BranchOut vám pomôžeme použiť vaše skutočné vzťahy na vopred profesionálne“.**//

Cieľom tejto aplikácie je vytvorenie profesionálneho profilu, ktorý je podobný životopisu a s ktorým sa budete následne môcť uchádzať o pozície, ktoré firmy zverejnia na svojej facebook stránke.

Nezabúdajte si však upratať![/size][/co­lor]

Z minuloročného prieskumu amerických personalisotov vyplynulo, že až 90 % zamestnávateľov si vyhľadáva facebookový profil záujemcu o pracovnú pozíciu. Najčastejšie zamestnávateľov odrádzajú vulgárne príspevky, fotografie s alkoholom, či ohováranie bývalého šéfa prostredníctvom statusov. Takýmto spôsobom až 70 % zamestnávateľov odmietlo svojich uchádzačov.

student24/Jaroslav Dodok foto: sita/st24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM