Jaroslav Dodok Šport

Slovenskí hokejisti vyhrali nad Nemeckom 5:4 po nájazdoch

Slovenská hokejová reprezentácia uspela v generálke na májové majstrovstvá sveta, keď v sobotu zvíťazila na turnaji Škoda Cup 2012 v Bratislave nad Nemeckom 5:4 po samostatných nájazdoch.

Nemci sa stali víťazmi turnaja, na druhom mieste skončili Bielorusi, Slovensku patrí tretia pozícia a poslednú štvrtú priečku obsadili Nóri.

Zverenci tréner Vladimíra Vůjtka v bratislavskej Slovnaft aréne viedli už od druhej minúty, keď sa do streleckej listiny zapísal Michel Miklík. Potom však dva góly zaznamenal nemecký hokejista Reimer. V úvode druhej časti vyrovnal Marek Hovorka a o niekoľko minút neskôr poslal Slovákov do vedenia kapitán Šatan. Ešte pred druhou sirénou skompletizoval svoj hetrik Reimer a vyrovnal na 3:3. Slovensko sa ešte raz ujalo vedenia, keď ďalší gól streli v 45. min Surový, ale tri minúty pre koncom upravil Akdag na 4:4. V nájazdoch rozhodol o triumfe tímu SR vo štvrtej sérii Juraj Mikúš.

**V príprave na MS majú Slováci bilanciu jedno víťazstvo a sedem prehier, keď dvakrát nestačili na Dánov, Rusov aj Čechov, v piatok neuspeli ani s Nórmi. **

V úvodnom sobotňajšom stretnutí turnaja Škoda Cup v Bratislave zvíťazili Bielorusi nad Nórskom 4:0 a do tabuľky si pripísali prvé tri body. Bielorusi o svojej výhre definitívne rozhodli troma gólmi v tretej tretine.

student24/webnoviny foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM