Rôzne

Slovenskí študenti si obľúbili študijné pobyty. Kam cestujú najčastejšie?

Výmenný program Erasmus funguje už 27 rokov a jeho popularita stále rastie. Počet študentov, ktorí sa vyberú na zahraničné pobyty počas štúdia rastie.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí študenti si obľúbili študijné pobyty. Kam cestujú najčastejšie?
Zdroj: Webnoviny.sk

Zo Slovenska vycestovalo v minulom akademickom roku v rámci programu Erazmus 3008 študentov, rok predtým bolo slovenských erasmákov 2685. V minulom akademickom roku využilo možnosť vycestovať v rámci štátov EÚ celkovo takmer 270 000 študentov.

Slovenskí študenti najčastejšie cestujú do Českej republiky, Nemecka, Španielska, Talianska, Francúzska a Poľska. Na Slovensko zas prichádzajú študenti z Česka, Španielska, Francúzska, Poľska.

Nový program pre študentov

V súčasnosti je do programu Erasmus zapojených 33 štátov. V rokoch 2014 až 2020 vystrieda Erazmus nový program Erasmus +, ktorý sprístupní zahraničné štúdium, odbornú prípravu, prácu či dobrovoľnícku činnosť väčšiemu počtu mladých ľudí – viac než štyrom miliónom.

Európsky parlament schválil program, ktorý bude financovať príspevky na štúdium pedagógom, školiteľom, študentom a učňom. O príspevky sa tiež budú môcť uchádzať dobrovoľníci či športovci. Celkový rozpočet programu je približne 14,7 miliardy

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM