Jaroslav Dodok Rozhovor

Tenisová kráska z B. Bystrice: Chantal Škamlová (19) je nádejnou hviezdou nášho tenisu

Množstvo mladých ľudí presedí dlhé hodiny za počítačom či pred televízorom a takmer vôbec nešportujú. Jednou z tých, ktoré trávia hodiny športovaním je mladá slovenská tenistka Chantal Škamlová z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Tenisová kráska z B. Bystrice: Chantal Škamlová (19) je nádejnou hviezdou nášho tenisu
Foto: Jaroslav Dodok

Pôvabná tenistka na tenisových dvorcoch

Talentovaná 19-ročná tenistka je vo svete známa nielen svojou precíznou hrou na tenisovom kurte, ale aj svojou krásou. Nie nadarmo sa hovorí, že najkrajšie ženy pochádzajú zo Slovenska. Chantal je mladšou sestrou modelky Romany Škamlovej a krásou za ňou určite nezaostáva. Mladá Slovenska sa neraz stretla na kurte, ale aj mimo neho s tým, že ju prirovnávajú k úspešnej srbskej tenistke Ane Ivanovičovej. Tenistka si na svoje športové začiatky spomína len matne: „Na moje prvé tenisové začiatky si už presne nepamätám. Viem len to, že na tenisový kurt ma priviedol môj otec. Na začiatkoch sme hrali na kurte aj piati a brala som to ako zábavu.“

Od tenisu si rada odbehne ku knihe

Hra kráľov ako je nazývaný tenis je veľmi náročný na fyzickú prípravu. Množstvo hodín tréningov, ktoré tenistka strávi na tenisových dvorcoch prinášajú so sebou výsledky. „Môj bežný tenisový deň mimo turnaja vyzerá tak, že ráno mám rozcvičku s kondičným trénerom, potom sa presuniem na tenisový tréning, ktorý trvá asi tak hodinku a pol niekedy aj dve hodinky. Poobede mám ďalší tenisový tréning, potom nasleduje kondička a potom všetkom regenerácia,“ prezradila tenistka. Okrem toho, že Chantal strávi množstvo času prípravou na zápasy, tak trávi čas ako jej rovesníci. „Môj voľný čas najradšej trávim s priateľom. Rada sa prechádzam po prírode alebo čítam knihy,“ povedala Chantal.

Hrať tenis je nesmierne baví

Účasť na jednotlivých turnajoch prináša so sebou aj množstvo cestovania. Nádejná hviezda slovenského tenisu prezradila, že najviac sa jej páči v Austrálií. „Tu som aj zažila zatiaľ moje najkrajšie tenisové zážitky. Páčilo sa mi však aj v Chorvátsku alebo v Turecku,“ prezradila. Chantal nikdy nebrala tenis ako tvrdé či stresujúce zamestnanie. „Tenis je môj život a beriem to ako veľkú výhodu, že môžem robiť to, čo ma baví. Popri tom môžem spoznávať stále nové miesta a nových ľudí,“ dodala s úsmevom.

Úspechy dosiahla medzi juniorkami, ale darí sa jej aj medzi seniorkami

Medzi najvýraznejšie úspechy, ktoré Chantal vo svojej profesionálnej športovej kariére dosiahla patrí víťazstvo v štvorhre junioriek na Australian Open v roku 2010. Na grandslamovom turnaji spolu s Janou Čepelovou dosiahli na najvyššie umiestnenie. „Grandslamový turnaj sa nevyhráva každý deň, a tak tento titul pre mňa znamená veľmi veľa aj po odstupe času,“ dodala na margo svojho úspechu tenistka.

Okrem toho sa Chantal podarilo vyhrať na Majstrovstvách Európy a Majstrovstvách sveta do 16 rokov, tretia skončila na Majstrovstvách Európy do 18 rokov a na tej istej súťaži vyhrala štvorhru. Svoje kvality potvrdila aj na Majstrovstvách Slovenska, kde vyhrala v kategórií do 16 a 18 rokov.

V lete 2012 si 18-ročná rodáčka z Banskej Bystrice pripísala na svoje konto prvú trofej medzi seniorkami. V poľskej Varšave na turnaji ITF s dotáciou 10, 000 USD si vybojovala svoje doterajšie najlepšie umiestnenie medzi ženami. „Na finále som nastupovala po semifinálovej výhre nabudená. Síce hrozne fúkal vietor, ale vyrovnala som sa s tým oveľa lepšie ako súperka. V druhom sete ma trocha ovládli emócie a ona znížila z 5:0 na 5:2, ale o mojom víťazstve som už nepochybovala z prvého titulu som mala obrovskú radosť,“ prezradila svoje pocity tesne po zápase talentovaná Slovenska.

Student24/Simona Ivančáková, foto: archív Chantal Škamlovej

Slovensko má ďalšiu tenisovú krásku: Je ňou talentovaná Chantal Škamlová (19)
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM