Dominika Geregová Udalosti Udalosti

Sobota v Bystrici patrila rodine. Napriek dažďu sa podujatie tešilo vysokej návštevnosti

Na deti čakali športové výzvy aj kreatívne dielne. Stretnutie rodín sa uskutočnilo 14. mája, na Deň rodiny, medzinárodný sviatok vyhlásený OSN. Oslavovať rodinu prišli malí aj veľkí, atmosféru podujatia objavíte na našich fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Sobota v Bystrici patrila rodine. Napriek dažďu sa podujatie tešilo vysokej návštevnosti
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Tento deň sme si uctili sériou aktivít zameraných najmä na deti. Celé to odštartovalo už v sobotu – v parku pod pamätníkom SNP o desiatej hodine. Počasie organizátorom zo začiatku vôbec neprialo – ráno slabo popŕchalo a predpovede počasia neboli vôbec pozitívne.

Na obed sa už začalo vyjasňovať a návštevníci si mohli konečne naplno užiť bohatý program v podaní Sonyta music centrum, Helen Doron anglickej výučby, kapely Fusion, folklórneho súboru Matičiarik a Prvosienka, detského speváckeho zboru Vodopádik a iné.

Súťaže s rodičmi

Na pódiu prebiehal program a v okolí stáli rozmiestnené stánky. Celá akcia prebiehala ako jedna veľká hra so stanovišťami – cieľ je jednoduchý – navštíviť čo najviac stánkov a nakoniec si vyzdvihnúť odmenu. Deti si tak mohli vyskúšať športové výzvy pod dohľadom UMB, kreatívne dielne Svetielka nádeje, súťaže s rodičmi a dokonca aj minimaratón. Záštitu nad akciou prebral primátor mesta – Ján Nosko, ktorý sa zúčastnil aj osobne.

Dobrou náladou sa nakoniec podarilo privolať aj pekné počasie s vytúženým slniečkom, a tak mohla pokračovať zábava až do piatej večer. Na ďalší deň sa v Podlavickom kostole uskutočnila verejná omša za rodinu a tak sa ukončili oslavy.

Deň rodiny sa pravidelne organizuje v mestách po celom Slovensku. V Banskej Bystrici sa môžeme pýšiť bohatým programom a hlavne záujmom zo strany rodín. Organizátori boli aj s tohtoročným ročníkom veľmi spokojní a už sa tešia na ten ďalší.

,,Opäť sme sa presvedčili, že venovať svoju energiu a čas pre druhých je obrovským naplnením pre nás samých. Ďakujeme všetkým zúčastneným na príprave podujatia, všetkým sponzorom a nakoniec aj všetkým zúčastneným rodinám za ich priazeň tomuto podujatiu. Veríme, že do budúcna si ju udrží. Budúci rok plánujeme obohatiť program i sprievodné atrakcie. Už teraz sa tešíme…“ vyjadrili sa k akcii organizátori.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Talentovaný Roman z Balogu sa opäť predviedol: Pochvaly sa dočkal aj od Smatanovej

FOTO: Deň rodiny v podaní Bystričanov
28
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM