Barbara Dallosová Od Vás

Špeciálna jednotka zo Žiaru: Chalani zachraňujú tradície naozaj parádne, VIDEO za 100 bodov!

Štyria mladíci hrdinsky zachraňujú slovenské tradície. Ale ako! Video, ktorého hlavnými aktérmi sú švárni junáci z nášho mesta a okolia, jednoducho treba vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna jednotka zo Žiaru: Chalani zachraňujú tradície naozaj parádne, VIDEO za 100 bodov!
Zdroj: YouTube.com

,,Minulý rok sme sa rozhodli začať zachraňovať slovenské tradície a išli sme stavať máje. Tento rok sme si pribrali ďalšiu tradíciu…," vysvetľuje mladý muž v úvode videa, ktoré nám poslala Dominika zo Žiaru nad Hronom.

Štvorica mladíkov v bielych košeliach s výšivkou a ľudových klobúčikoch cestuje žiarskymi ulicami v aute označenom lokálpatriotskými slovenskými vlajkami. Chalani plnia dôležitú misiu – zachraňujú tradíciu, z ktorej zvykne mať radosť zväčša mužské pokolenie – veľkonočnú šibačku a oblievačku.

Za dramatickosť niektorých scén by sa nemuseli hanbiť ani tvorcovia akčných trhákov. Zachrániť tradície je predsa misia najvyššej dôležitosti.

Video nám do redakcie poslala Dominika, ktorá bola tiež jednou z obetí záchrancov tradícií v akcii: ,,Toto je partia chalanov zo Žiaru a okolia, ktorá sa rozhodla, že chce zachrániť slovenské tradície. Už druhýkrát nás prišli poriadne vyoblievať, v krojoch a s ľudovkami tak, ako sa patrí," pochvaľovala si dosýta vyoblievaná Dominika.

Špeciálna žiarska jednotka v akcii: Pozrite si TOP zábery!
12
Galéria
VIDEO: Veľká noc po žiarsky, takto to má vraj vyzerať :)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM