Rastislav Búgel Univerzity

Športové zápolenia a skvelá zábava: TOTO prinesú Nitrianske univerzitné dni

Aj tento rok sa v meste pod Zoborom môžeme tešiť na zdravé zápolenia študentov oboch nitrianskych univerzít. Nitrianske univerzitné dni prinesú bohatý program podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Športové zápolenia a skvelá zábava: TOTO prinesú Nitrianske univerzitné dni
Foto: Rastislav Búgel

Posledné aprílové a prvé májové dni budú v Nitre patriť študentom univerzít a množstvu kultúrnych a športových podujatí. Nitrianske univerzitné dni (NUD) sa začnú 27. apríla a v uliciach mesta i na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) potrvajú až do 6. mája.

Obľúbený Majáles

Súčasťou podujatia bude už tradičný Karneval v Riu po slovensky spojený s alegorickým sprievod študentov mestom. Ako avizovali organizátori, aj tento rok bude počas NUD prebiehať súťaž Superstar nitrianskych univerzít, stavanie mája a chýbať nebude ani Bažant Majáles, ktorý patrí k najmasovejším zo všetkých podujatí.

Športové zápolenia

K športovým akciám patrí Jarný beh Nitrou, Futbalový zápas medzi študentmi SPU a UKF o Putovný pohár rektorov nitrianskych univerzít, XI. medziuniverzitné preteky vo vodnom slalome študentov SPU a UKF a turnaje vo futbale, basketbale, stolnom tenise, volejbale a florbale. Vrcholom NUD bude hudobné, umelecké a spoločenské podujatie s názvom Galavečer Gaudeamus.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM