Jaroslav Dodok Rôzne

Štrajk učiteľov naberá obrátky: Podporujú ho aj študenti

Štrajk študentov, ktorý bude prebiehať na celom Slovensku 13. septembra podporuje aj Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ). Jej členovia chcú v prvom rade upozorniť na kritický stav financovania a odmeňovania v rezorte školstva.

Podľa vyjadrenia ŠRVŠ, dôvodom podpory je snaha zvyšovať kvalitu školstva na Slovensku, ktorého podstatnou súčasťou je práve primárne vzdelávanie, poskytujúce žiakovi základné podmienky pre jeho ďalší rozvoj.

**„Nedostatočné finančné ohodnotenie pedagógov na základných školách nepriaznivo vplýva na kvalitu poskytujúceho vzdelania, keďže pedagóga nielenže nemotivuje v podávaní lepších výsledkov, ale zároveň znižuje záujem absolventov stredných škôl pokračovať v štúdiu pedagogických odborov“, **píše sa v tlačovej správe ŠRVŠ.

Ako sa ďalej uvádza, kvalitné vzdelávanie nie je možné bez dostatočného finančného ocenenia a materiálneho zabezpečenia pedagógov.

**„Sme presvedčení, že zvýšenie finančných dotácií do rezortu školstva a zavedenie spravodlivého motivačného systému odmeňovania pedagogických zamestnancov, dopomôže nielen k skvalitňovaniu samotnej výučby, ale aj zvyšovaniu statusu učiteľov v našej spoločnosti,“ **uzatvára ŠRVŠ.

student24/zilina24 foto: student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM