Kornel Kubík Rôzne

Študenti deviatich stredných škôl zabodovali so svojimi projektmi: Vyskúšajú si prácu europoslancov!

Žiaci z deviatich slovenských stredných škôl uspeli so svojimi projektmi v rámci programu Euroscola. V budúcom roku si tak viac ako 200 slovenských žiakov bude môcť na jeden deň vyskúšať prácu europoslancov.

Ilustračný obrázok k článku Študenti deviatich stredných škôl zabodovali so svojimi projektmi: Vyskúšajú si prácu europoslancov!
Zdroj: TASR

Celkovými víťazmi sa stali študenti Strednej priemyselnej školy v Leviciach a Gymnázia Jána Chalupku z Brezna. Do projektu sa zapojilo spolu 28 slovenských stredných škôl. Študenti museli v rámci programu Euroscola zorganizovať vo svojom okolí podujatia na európsku tému.

„Vidieť, že víťazné školy prichádzajú s projektmi, ktoré sú naozaj inovatívne a kreatívne, zapájajú do toho sociálne siete, pozývajú poslancov a organizujú také podujatia ako napríklad tento rok kolektívne modlenie sa za mier na Ukrajine alebo tancovanie v meste,“ priblížil riaditeľ Informačnej kancelárie EP na Slovensku Robert Hajšel. Študenti pripravili projekty aj na tému volieb do Európskeho parlamentu či efektívneho využívania štrukturálnych fondov.

Program Euroscola je určený študentom stredných škôl vo veku 16 až 18 rokov z členských krajín Európskej únie. Program funguje od roku 1990 a v súčasnosti sa na pracovných dňoch Euroscola v Štrasburgu ročne zúčastňuje asi 10.000 mladých ľudí z Európy. „Cieľom projektu Euroscola je umožniť študentom stredných škôl zoznámiť sa čo najbližšie s prácou EP,“ dodal Hajšel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM