Kornel Kubík Univerzity

Študenti Komenského vyhrali stredoeurópsku súťaž v programovaní: Postupujú do svetového kola!

Študenti z Univerzity Komenského (UK) v Bratislave zabodovali v stredoeurópskom regionálnom kole súťaže ACM International Collegiate Programming Contest v programovaní. Víťazstvo v tejto súťaži im prinieslo postup do celosvetového kola, ktoré sa uskutoční v júni budúceho roka v Jekaterinburgu.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Komenského vyhrali stredoeurópsku súťaž v programovaní: Postupujú do svetového kola!
Zdroj: Webnoviny.sk

TASR o tom informovala Andrea Földváryová z UK.

Porazili viac ako 70 tímov

Stredoeurópske kolo súťaže sa uskutočnilo od 15. do 17. novembra na Jagelovskej univerzite v Krakove. UK reprezentovali na súťaži dve družstvá. Prvé v zložení Tomáš Belan, Peter Fulla a Ján Hozza a druhé tvorili Michal Anderle, Ján Brandys a Peter Csiba. Prvé družstvo porazilo 72 tímov zo šiestich krajín a umiestnilo sa na špici.

Tím študentov z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky (FMFI) UK, ktorý tvorili Tomáš Belan, Peter Fulla a Ján Hozza vyriešil deväť príkladov z 12 za najlepší čas. Ostatné družstvá vyriešili buď rovnaký počet príkladov, ale s horším časom alebo menej príkladov.

„Máme obrovskú radosť z toho, že naše prvé družstvo skončilo na prvom mieste a obhájilo vlaňajšie prvenstvo v regióne,“ povedal Michal Winczer z FMFI UK.

Druhé družstvo sa umiestnilo na 21. mieste a stalo sa tak druhým najlepším tímom zo Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM