Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti môžu získať 600 eur za najlepšiu diplomovú prácu

Vysokoškoláci, ktorí tento rok písali bakalársku alebo diplomovú prácu na tému vodárenstva alebo vodného hospodárstva, sa môžu zapojiť do súťaže a vyhrať finančnú odmenu.

Záujemcov, ktorí úspešne obhájili svoju záverečnú prácu, musí prihlásiť vedúci katedry alebo ich školiteľ najneskôr do 9. júla 2012. Práce bude hodnotiť päťčlenná hodnotiaca komisia, a to na základe kritérií originality a aktuálnosti témy, využiteľnosti a aplikovateľnosti výsledkov práce v praxi, kvality metodologických postupov, úrovne práce s bibliografickými zdrojmi, formálnej stránky práce a výstupov z práce v podobe prednášok, článkov, publikácií a podobne.

Víťazi oboch kategórií budú slávnostne ocenení 5. septembra 2012 na otvorení nového školského roka vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť. Autori najúspešnejších záverečných prác získajú v oboch kategóriách čestné uznania a finančnú odmenu. Víťaz dostane 600 eur, druhé miesto bude ocenené 300 eurami a tretie 150 eurami.

** „Cieľom súťaže je poukázať na zvýšenú potrebu nových vysokokvalifi­kovaných odborníkov pre problematiku vodárenstva a vodného hospodárstva, ako aj na potrebu priblíženia univerzitných pracovísk k praxi a nadviazaniu vzájomne výhodnej spolupráce,“** povedala Barbora Kmeťková z občianskeho združenia Mladí vedci Slovenska.

Súťaž organizuje Bratislavská vodárenská spoločnosť prostredníctvom programu Modrá škola – voda pre budúcnosť.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM