Jaroslav Dodok Zábava

Študenti sa na Exit tour poriadne bavili

Štvrtok 26. apríla patril na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici americkej skupine Divine Attraction, ktorá rozospievala celý dav študentov a bavila ich počas dnešného dňa.

,,Projekt Exit tour vznikol v Českej republike na základe televíznej show Exit316, ktorú vysielali od roku 2006. O dva roky na to začali robiť turné po stredných školách v Česku, čím projekt nabral na popularite a rozšíril sa aj do iných krajín, momentálne má medzinárodnú pôsobnosť, " predstavil koordinátor projektu na Slovensku Ján Havrila.

Cieľom Exit tour je pomôcť školám poučiť študentov o problémoch, ktoré sa každodenne dotýkajú generácie tínedžerov. Ako žiť zdravý životný štýl a nachádzať skutočné životné hodnoty. Nie však formou klasického vyučovania. Hudbou, zaujímavými aktivitami a prednáškami sa členovia tímu Exit tour lepšie vedia priblížiť mladej generácii.

[blockquote],,Štu­dentom sa najviac páči to, že celé podujatie sprevádza americká kapela Divine Attraction, ale aj to, že samotné prednášky vedú skúsení lektori, ktorí hovoria o problémoch, ktoré zažili na vlastnej koži. Keďže dnes sme mali záverečné predstavenie na škole a projekt už končí, môžem povedať, že študenti z obchodnej boli najlepší, najviac sa zapájali a vytvorili tak úžasnú nezabudnuteľnú atmosféru," zhodnotil moderátor Exit Tour.[/blockquote]

Telocvičňa sa už od rána zapĺňala študentmi, potom nasledovalo privítanie a úvodná pieseň. Keď sa študenti, kapela a členovia tímu spoznali, boli rozdelení do menších skupín, aby mohli formou aktivít a vlastných príbehov upozorniť na problémy, ktoré sa týkajú mladých ľudí.

,,Žiadne nudné sedenie za lavicami. Dnes sme sa učili tancovať, spievať, tvoriť tím a diskutovať o vážnych veciach. Na toto podujatie tak skoro nezabudnem, " hovorí druháčka z Obchodnej akadémie.

Koordinátor Ján Havrila ešte na záver dodal, že s projektom chcú pokračovať aj v budúcnosti. Ich cieľom je navštíviť aj ostatné školy na Slovensku a vrátiť sa plánujú aj do Banskej Bystrice.

Jaroslav Dodok

exit tour
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM