Jaroslav Dodok Ostatné

Študenti sa ocitli vo Fiktívnej krajine

Penzión Slniečko na Duchonke pri Topoľčanoch sa zmenil na priestory Fiktívnej krajiny Kamagavivulekovo. Viac ako 30 účastníkov sa na štyri dni (16. -19. februára) stali poslancami a poslankyňami. Zúčastnili sa množstva workshopov a prednášok na najr

Zapojili sa do nespočetného množstva kreatívnych aktivít, pri ktorých napríklad sami vytvárali televíznu reklamu na propagáciu ŠUSky, alebo aj reklamný spot v rádiu, či bilboardy a plagáty v printových médiách.

Vyskúšali si niekoľko amerických debát na rozličné témy, zapojili sa do všakovakých diskusií a to všetko za účelom zlepšenia nielen svojich vedomostí a všeobecnej rozhľadenosti, ale i komunikačných schopností, vystupovania na verejnosti, vytvárania kompromisov a prezentovania vlastných názorov.

Vyvrcholením celého projektu, ku ktorému smerovali všetky teoretické časti bolo vytvorenie a sformovanie jednotlivých politických strán a následná prezentácia ich volebného programu.

Napokon sa vo Fiktívnej krajine odohrali voľby, pričom víťazná strana dokázala aj vo veľmi krátkom čase zostaviť koalíciu a spolu s opozičným stranami sa relatívne úspešne dohodnúť na volebnom programe, ktorý bol neskôr schválený a slávnostne vyhlásený.

Okrem oficiálno- oficiálnych a vzdelávacích častí mali študenti možnosť zúčastniť sa aj na iných, neoficiálnych team- buildingových aktivitách, ktoré preukázali ďalšie netradičné schopnosti študentov, ako to bolo napríklad pri natáčaní videoklipov a zostavovaní tanečných choreografií. Rovnako študentov stmelila účasť na retro party a rôznych logických a kreatívnych hrách.

Napokon, po skončení tohto projektu možno povedať, že študenti si odnášajú do svojich miest a škôl nielen množstvo vedomostí, skúseností, zážitkov, priateľov a spomienok, ale i chuť a motiváciu na zúčastnenie sa ďalších projektov ŠUSky, ktoré podobne ako Fiktívna krajina umožňujú rozvíjať a prezentovať svoju osobnosť.

Viac foto: https://www.facebook.com/media/set/?…

Lucia Vanková

Fiktívna krajina
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM