Jaroslav Dodok Ostatné

Študenti sa rozhodli vyriešiť otázku: Ako zmeniť školstvo?

Konferencia Youth to business forum po úspešnom prevedení v Moskve, Budapešti a ďalších 158 mestách prichádza prvý krát aj na Slovensko! 30. novembra 2012 na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Študenti sa rozhodli vyriešiť otázku: Ako zmeniť školstvo?
Foto: Jaroslav Dodok

Konferencia Youth to business forum je celosvetovým podujatím, ktoré spája mladých so zástupcami firemného sektora a poskytuje tak priestor na vzájomný dialóg o aktuálnych témach, ktorými sú tento rok inovácie, leadership a firemná zodpovednosť. V duchu myšlienky Kde môžeme urobiť zmeny? môžu vysokoškolskí študenti prostredníctvom podujatia priamo upozorniť na nedostatky v prepojení výučby a praxe a pomôcť tak firmám lepšie nastaviť svoje aktivity zamerané voči mladým ľuďom.

„Generácia pred nami nám vybudovala demokraciu a priestor na vyjadrenie nášho názoru. My sme tu na to, aby sme využili tento priestor a začali robiť zmeny už počas nášho vysokoškolského života. Nemusíme predsa čakať na to, kým sa staneme CEO- zmeny môžeme robiť už teraz!“ hovoria organizátori podujatia Youth to business forum.

Konferencia sa sústreďuje na 3 témy – inovácie, leadership a firemnú zodpovednosť.

Všetky firmy, ktoré sa zúčastnia danej konferencie sú pripravené implementovať názory študentov a s ich pomocou poskytovať produkty a servis, aký si žiadajú práve oni. Od 13:00 do 20:00 si preto firmy pripravili interaktívne workshopy a tréningy, počas ktorých sa nebudú učiť novým veciam len študenti, ale taktiež zástupcovia firiem zistia, aký pohľad má na korporátny sektor dnešná mladá generácia. Súčasťou konferencie bude aj panelová diskusia na tému Ako zmeniť školstvo, aby bolo relevantné na podmienky súčasného trhu, kde vysokoškolskí študenti dostanú priestor otvorene vyjadriť svoj názor na súčasné školstvo.

Zúčastnené spoločnosti AIESEC Slovensko, ZSE, Orange, Ernst & Young, Dell, Tatrabanka, Michal Meško (Martinus), Rastislav Kulich (Google), John Baron a americký ambasádor Mr Sedgwick

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM