Jaroslav Dodok Kultúra

Študenti Tajáku mali vzácnu návštevu

Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského sa uplynulý týždeň nieslo v duchu medzinárodnej výmeny, pretože na návštevu k nim zavítali študenti z Belgicka, ktorí mali v B. Bystrici pripravený pestrý kultúrno-zábavný program.

,,Tento týžden bol pre nás veľmi bohatý. Začali sme víkendom v rodinách, v pondelok prišli Belgičania na našu školu a zúčastnili sa vyučovacích hodín a prezentácií, ktoré pripravili naši žiaci. " predstavuje profesorka Jana Matulayová. Návštevu z Belgicka prijala na Radnici aj pani viceprimátorka. Od pondelka prebiehalo objavovanie Banskej Bystrice, ktoré sa vo štvrtok večer vyhodnotilo.

V rámci objavovania mesta sa študenti zúčastnili dielne ľudových remesiel, exkurzie literárno-hudobného múzea, taktiež navštívili aj Štúdium tanca a Kremnickú mincovňu. Vo štvrtok bol na programe tanečný ateliér, v ktorom naši študenti učili belgických študentov folklórne tance, hip-hop a rock and roll.

,,V Banskej Bystrici sa mi veľmi páči, spoznal som veľa nových ľudí, máte tu veľmi pekné dievčatá, ale taktiež si pochvaľujem výborne jedlo a pivo. Minulý rok som bol v Španielsku, ale som štastný, že som sa dostal na Slovensko, pretože tak skoro sa mi sem asi nepodarí prísť," hodnotí výmenu Theotime Lens.

Medzinárodná výmena sa uskutočnila vďaka projektu Eurodysse, ktorý škola v belgickom meste Ciney pripravuje už 26. rok. Študenti z mestia Ciney sa zúčastnia výmeny v iných krajinách Európy a následne k sebe pozvú týdžeň pred Veľkou nocou študentov, u ktorých boli na výmene . Spoločne sa zúčastnia pripraveného programu a zabavia sa.

,,Som rada, že som sa mohla projektu zúčastniť a ešte som aj vyhrala fotosúťaž, ktorú pre nás v Bystrici pripravili študenti gymnázia. Teším sa zo super zážitkov a dúfam že sa bystrickým študentom bude páčiť aj u nás v Belgicku, " povedala Léna Vandermoere.

ddk

belgicko vymena
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM