Zábava

Firma študentov z Tisovca ohlásila koniec: Rozlúčková párty v havajskom štýle!

Ako každá študentská spoločnosť( š.s ) aj naša Together má svoj koniec. Počas školského roka sme pri akciách organizovaných š.s. odpracovali viac ako 1100 hodín. To a skvelý kolektív nám pomohli k viacerým úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Firma študentov z Tisovca ohlásila koniec: Rozlúčková párty v havajskom štýle!
Foto: Eva Viestová

Pre žiakov našej školy sme pripravili rôzne kultúrne a športové akcie ( Tea Party, kde sme podávali rôzne druhy originálnych čajov, futbalový, stolnotenisový a floorbalový turnaj, týždeň zdravej výživy, zumbu). Našou najvydarenejšou akciou bol školský ples, ktorý sa niesol vo viktoriánskom štýle, poslednou kultúrnou akciou bola havajská párty, na ktorej sme sa ako študentská spoločnosť Together rozlúčili.

Mali sme možnosť zoznámiť sa s učiteľmi z Keni, ktorí navštívili aj našu školu. Vďaka tejto návšteve a kontaktom, ktoré máme, sme darovali finančný dar Nadácii God´s Ambassadors of Love v Keni.

Pomohli sme utečencom a ich deťom z utečeneckého tábora v Opatovskej Novej Vsi, pre ktorých sme zorganizovali zbierku šiat a hračiek, ktoré sme im pre Vianocami odniesli.

Možnosť pracovať v takejto študentskej spoločnosti nám všetkým dala veľa

Okrem týchto akcií sme sa zapájali do rôznych súťaží, či už celoslovenských alebo medzinárodných. Jednou z nich bola súťaž GEP (Globálna podnikateľská výzva), ktorá umožnila Kristíne Weincillerovej vycestovať až do Turína v Taliansku.

„Vďaka tejto súťaži som stretla množstvo skvelých ľudí, s ktorými určite zostanem v kontakte. Okrem toho som tiež prekonala svoj strach z prezentovania pred väčším počtom ľudí a naučila som sa o rozličných vzdelávacích systémoch v Európe. Myslím si, že táto súťaž je skvelá pre mladých študentov, ktorí sú ambiciózni a chcú toho v živote veľa dosiahnu“, povedala Kristína.

K tejto súťaži, náš učitel Ladislav Čajko povedal : „Na hodinách Aplikovanej ekonómie , keď sme sa venovali projektu globálneho podnikania žiaci riešili kvíz, s konzultantom z O2 Telefonica diskutovali o globalizácii a kvalite života. Tento projekt je silný svojou myšlienkou , vytvára priestor pre mladých ľudí zaoberať sa súčasnými aj budúcimi globálnymi problémami“.

Dosiahli sme úspechy na súťažiach

Boli sme úspešní aj na veľtrhu š.s.v Bratislave, kde sme v konkurencii 50. študentských spoločností zo Slovenska získali ocenenie TOP manažérsky tím.

„ Každé ocenenie a výhra je znakom tvrdej práce, ktorú sme počas roka odviedli. Ocenenie TOP manažérsky tím svedčí o tom že vďaka dobrej spolupráci sa nám podarilo presvedčiť a ukázať porote že sme skutočný tím a že Together nie je len názov“, povedal Marián, prezident š.s..

Uspeli sme aj v projekte SIR ( sociálne inovácie), kde sme sa prebojovali do top desiatky v SR.

„ Som veľmi rada že sa projekt ujal a že sme dokázali vytvoriť reálny produkt, prospešný pre všetkých, ktorí chcú lepšie spoznať naše krásne Slovensko. Vytvorili sme vlastnú webovú stránku www.slovakiatip.eu v spolupráci s odborom regionálneho rozvoja Banskobystrického samosprávneho kraja. Je zameraná na informácie k rozvoju cestovného ruchu priamo propagáciou Verejno- súkromných partnerstiev a Miestnych akčných skupín. Nás zámer sme konzultovali aj počas našej exkurzii v Google Slovakia, kde sme získali od nich cenné rady a prísľub na pomoc pri ďalšom rozvoji našej stránky“ , povedala Ivona, autorka projektu.

Veľmi aktívne sme pracovali v projekte EWB ( podnikanie bez hraníc). Tu sme vytvorili niekoľko partnerstiev so školami v Nórsku, Estónsku, Bulharsku, Portugalsku, Francúzsku, Keni a Rakúsku. Žiaci z týchto štátov prispeli na našu stránku ( www.slovakiatip.eu ) svojimi príspevkami o regiónoch , kde žijú. Projekt bol ukončený výmennou návštevou v Rakúsku , v strednej technickej škole HTBLA v Zeltwegu.

A čo dodať na záver?

„Všetkým nám bude naša spoločnosť chýbať, ale veríme, že každý si odnáša len pekné spomienky a hlavne veľmi veľa skúseností do budúceho života. Týmto by sme sa taktiež chceli poďakovať pánovi Čajkovi, ktorý do nás vložil mnoho úsilia, svojho voľného času a hlavne celé svoje srdce. Dúfame, že sme ho nesklamali, a že bude na našu š.s. Together spomínať minimálne tak pekne ako spomína na tie, ktoré viedol ešte pred nami“, povedala Kristína.

Zdroj info a foto: Together, š.s.

Študentská spoločnosť Together, Tisovec
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM