Alžbeta Paulíková Rôzne

Študentka TU Zvolen si zaslúži klobúk dole: Krásny úspech Márie v dizajnérskej súťaži!

Vo Zvolene sa oceňovalo. A krásny úspech zožala aj študentka Technickej univerzity. Mária si jednoducho zaslúži klobúk dole.

Ilustračný obrázok k článku Študentka TU Zvolen si zaslúži klobúk dole: Krásny úspech Márie v dizajnérskej súťaži!
Zdroj: TASR

Výber najlepších prác zo štyroch kategórií súťaže Cena profesora Jindřicha Halabalu, zameraných na dizajn nábytku a interiéru, prezentuje výstava, ktorú včera podvečer sprístupnili v Slovenskej národnej galérii (SNG) na Zvolenskom zámku.

Ocenenie aj do Zvolena

V prvej kategórii – dizajn nábytku, semestrálne práce získal prvé miesto Petr Baďura z VŠVU Bratislava za svoju stoličku MONO. V druhej kategórii – dizajn nábytku, záverečné práce sa na prvom mieste umiestnil Michal Jakubec z UTB Zlín so svojím variabilným stolom a závesným systémom. Tretiu kategóriu – interiérový dizajn, semestrálne práce vyhrala Mária Oravcová z TU Zvolen. Vo štvrtej kategórii – interiérový dizajn, záverečné práce získal od poroty najviac hlasov a tým aj prvé miesto Belgičan Jan Van Hove.

Celosvetová súťaž

Cena profesora Jindřicha Halabalu je medzinárodnou prehliadkou študentských semestrálnych a záverečných prác. Hlavnou myšlienkou podujatia je podporiť vzostup kvality študentských prác a vytvoriť priestor pre konfrontáciu tvorivých názorov na medzinárodnej úrovni.

Aktuálny 11. ročník dal ešte v piatej, nesúťažnej kategórii dizajnérom, umelcom a doktorandom možnosť prezentovať svoju tvorbu formou site-specific inštalácií v rôznych polohách umeleckej tvorby.

Na súťaži sa v tomto roku zúčastnili okrem slovenských a českých študentov aj súťažiaci z Maďarska, Belgicka, Švédska a Poľska. O udelení hlavných cien a uznaní rozhodla medzinárodná porota. Do súťaže sa zapojilo šestnásť vysokých škôl.

Môže vás zaujímať:

Výsledok hlasovania Akademického senátu TU je už známy: Kto sa stal kandidátom na rektora na ďalšie 4 roky?

Zvolenská psychologička otvorene: Toto sú problémy, s ktorými ľudia chodia za mnou najčastejšie!

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM