Jaroslav Dodok Ostatné

Študentská konferencia „Poznaj Svoje Peniaze“

Zajtra 26. apríla sa uskutoční v Bratislave študentská konferencia, ktorá je vyvrcholením celoslovenskej súťaže o najlepšiu prezentáciu na tému osobné financie. Do súťaže sa zapojilo až 80 projektov.

Študenti škôl, kde sa daný predmet ,,Poznaj Svoje Peniaze" vyučuje, mali možnosť zapojiť sa do vytvorenia prezentácie v rôznych témach, ktoré sa týkajú najmä osobných financií a ich vplyvov jednak na mladých ľudí i na domácnosti. Súťažiť sa bude v 8 kategóriách a to:

  1. Kniha o peniazoch, ktorú by som odporúčal priateľovi
  2. Žiť na dlh je moderné alebo nevyhnutné?
  3. Bezpečný internet a peniaze
  4. Peniaze a humor
  5. V živote sú dôležitejšie veci ako peniaze…
  6. Oplatí sa v dnešných časoch sporiť?
  7. Prečo je dobré robiť si rozpočet
  8. Voľná ekonomická téma

[blockquote]V sú­ťaži sa zúčastnilo takmer 80 projektov z celého Slovenska. Následne bolo vybraných 19 najlepších projektov, ktoré dostanú možnosť zúčastniť sa na konferencii a svoje práce tak odprezentovať. Konferenciu, ktorá bude prebiehať v dňoch 26. 4. – 27.4. 2012, organizuje Nadácia pre deti Slovenska a Nadácia Slovenskej sporiteľne. [/blockquote]

Súčasťou programu bude výmena skúseností, názorov a poznatkov z oblasti finančnej gramotnosti, ale takisto i zlepšenie prezentačných a rečníckych schopností.

Záverom konferencie budú ocenení študenti z najlepšími prezentáciami v jednotlivých odboroch, ktorým ceny budú odovzdávať vedúce osobnosti Slovenskej sporiteľne, z ktorých bude pozostávať aj odborná hodnotiaca komisia. Študenti tak dostanú možnosť získať mnoho skúseností a kompetencií využiteľných v praxi.

Autor: Daniel Csúr Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM