Jaroslav Dodok Šport

Študentský beh odštaruje v nedeľu

Podujatie sa koná pri príležitosti Medzinárodného dňa študentov.Cieľom a hlavnou myšlienkou projektu je podpora športovej aktivity mladých ľudí, študentov a všetkých, ktorí si chcú pripomenúť, že v minulosti boli tiež študentmi.

Ilustračný obrázok k článku Študentský beh odštaruje v nedeľu
Foto: Jaroslav Dodok

Na Študentskom behu sa zúčastňujú nielen študenti, ale aj ľudia, ktorí majú pozitívny vzťah k vzdelávaniu, športu a v neposlednom rade chcú stráviť príjemný deň a urobiť niečo pre svoje zdravie. Štart behu je v študentskom mestečku v Mlynskej doline pred internátom „Šturák“ o 11.00 hodine.

Trasa behu vedie popri vysokých školách k Prírodovedeckej fakulte, popri FTVŠ pri moste Lafranconi, ďalej pokračuje k nábrežiu Dunaja až k FFUK odkiaľ sa pobeží cez Starý most. Bežci potom budú pokračovať po cyklistickom pruhu na Viedenskej ceste, po petržalskej hrádzi, cez most Lafranconi späť až do cieľa v Mlynskej doline. Táto trasa je bezpečná a vhodná pre bežcov každej vekovej kategórie. Trať behu meria presne 12,5 kilometra.

Ocenenie získajú prví traja najrýchlejší bežci vo všetkých ôsmich kategóriách. Na podujatie sa záujemcovia môžu zaregistrovať priamo na mieste pred začiatkom behu, alebo sa môžu prihlásiť cez stránku MojEvent.sk. Prezentácia bežcov bude od 09.00 do 10.30 hodiny vo vestibule internátu Ľudovíta Štúra.

Projekt sa aj tento rok bude konať pod záštitou primátora mesta Bratislava Milana Ftáčnika, ktorý je nadšenec behu.

foto: zazitok.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM