Jaroslav Dodok Rôzne

Študentský spravodajský portál Student24.sk končí svoje pôsobenie, môže za to takmer 8 tisícová pokuta

Nádejný projekt mladých žurnalistov po roku svojej existencie dnes ohlásil koniec. V posledných týždňoch ho sprevádzalo niekoľko problémov, redakcia v autorských článkoch zavádzala a šéfredaktor Jaroslav Dodok dostal pokutu vo výške 7 549€ od Rady pre retromisiu a vysielanie.

Ilustračný obrázok k článku Študentský spravodajský portál Student24.sk končí svoje pôsobenie, môže za to takmer 8 tisícová pokuta
Foto: Jaroslav Dodok

Sťažnosť podal šéf rezortu ministerstva

,,Môžem potvrdiť, že spravodajský portál Student24.sk sa dopustil niekoľkých priestupkov, keď neobjektívne informoval svojich čitateľov v príspevku ´Na vysokej škole som stratil štyri roky života´ a tým závažne poškodil meno dotknutej univerzity. Taktiež vo svojom príspevku z novembra minulého roka ´Na ministerstve cítiť problémy´ verejne poškodil na cti šéfa rezortu ministerstva mládeže. Za tieto závažné porušenia udelila Rada pre retromisiu a vysielanie podľa odseku 4, o publikovaní mediálneho obsahu sankciu vo výške 7 549€ bezpodmienečne," uviedlo tlačové oddelenie portálu Student24 vo svojom vyhlásení.

Chybu si okamžite priznal aj zakladateľ a súčasný šéfredaktor portálu Jaroslav Dodok. Podľa jeho slov ovlpyvňovali redaktorov spravodajstva národné mediálne spoločnosti, ktoré s nimi podpisovali tzv. „tiché zmluvy“. O tých sa Dodok dozvedel v januári, keď vydal interné nariadenie o tejto veci mlčať. ,,Mrzí ma, že to došlo až takto ďaleko a že som stratil dôveru našich čitateľov. Prostredníctvom tohto vyjadrenia sa im chcem úprimne ospravedlniť. Udelenú sankciu beriem samozrejme na vedomie. Zároveň sa chcem verejne ospravedlniť celému ministerstvu mládeže a rektorátu poškodenej univerzity,"

Sklamanie v očiach fanúšikov

Portál Student24.sk si získal u študentov veľkú obľubu a to hlavne počas maturít a monitoru, keď súčasťou mediálneho servis poskytoval maturantom a deviatakom cenné rady a informácie ako pri skúšaní uspieť. Denne ho navštívilo viac ako 3 500 UIP a portál sa dostal do povedomia čitateľov aj prostredníctvom tlačových správ na weboch ako medialne.net, či terazz.sk.

Ako nám prezradil aj jeden z čitateľov: ,,Bol som rád, že konečne dostal na internete priestor aj objektívny spravodajský portál. Žiaľ, mýlil som sa. Už v priebehu mesiaca február sa po internete šírili upozornenia, že tento portál je platený treťou stranou. Nechcel som tu uveriť, ale pravda predsa len vyšla najavo," hovorí sklamaný fanúšik Gabriel z Prešova.

Vedenie webu malo kontakty na GJ&T

Obvineniam sa zatiaľ vyhýba aj výkonný riaditeľ skupiny GJ&T (Global Journalistic and Television Media Group) Sergejev Mortage: ,,Naša spoločnosť nebola v kontakte so spravodajským portálom Student24.sk a akékoľvek obvinenia sú absurdné," uviedol v agentúrnom servise.

Redakcia Student24 by sa mala v týchto dňoch so svojimi čitateľmi natrvalo rozlúčiť, ale keď sa pozriete do kalendára, predsa len zistíte, že dnes je… :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM