Jaroslav Dodok Životný štýl

Štýlovo na ľade: Netradičné miesta sa zmenili na klzisko

V paláci, pred katedrálou alebo priamo na pláži – vo vianočnom období, keď sa mnoho lokalít mení na zaujímavé klziská s nezabudnuteľným výhľadom, sa korčuľovanie mení na skutočný zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Štýlovo na ľade: Netradičné miesta sa zmenili na klzisko
Foto: Jaroslav Dodok

Okrem tradičných ľadových plôch v halách, na okrajoch miest či priamo na rybníku, sa v zime na netradičné klzisko mení i mnoho parkov a historických budov.

Jednou z nich je aj Veľký palác (Grand Palais) v Paríži, z ktorého sa v rámci zimnej nálady stalo fascinujúce športovisko. V najväčšej existujúcej stavbe zo železa a skla na svete, kde sa väčšinou konajú len výstavy umenia či módne prehliadky, sa od štvrtka návštevníci môžu do chuti kĺzať po ľade. Pod impozantnou sklenenou klenbou, ktorá patrí k jedným z najväčších v Európe, sa dá korčuľovať až do 6. januára 2013.

Železničná stanica v hlavnom meste Francúzska nie je jediným netradičným miestom, kde si korčuliari môžu vyskúšať svoje schopnosti. Príjemné priestory ponúka aj nádvorie historickej budovy Sommerset House z 18. storočia na nábreží Temže v Londýne, či tieň najdlhšej katedrály v Európe vo Winchestri. Milovníci vysokých teplôt si na svoje prídu v Sydney, kde vzniklo umelé klzisko priamo na pláži, návštevníci Berlína zasa nájdu ľadovú plochu rovno na námestí Alexanderplatz.

Za najväčšou ľadovou plochou však treba cestovať až do Ruska. V moskovskom parku Gorki je športovcom sprístupnená plocha s rozsahom 18-tisíc štvorcových metrov, na ktorej okrem klasickej zóny nechýba ani malý labyrint a tanečná plocha. Na rozdiel od ostatných európskych klzísk je ľadová plocha v Moskve sprístupnená až do konca marca.

Foto: spiegel.de

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM