Sušená šunka dokáže s jedlom divy: Tieto závitky zvládne každý!

So sušenou šunkou sa dá pracovať na milión variácií. Na jednu vec si ale treba dať pozor. Všimnite si tento recept a hneď pochopíte.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Sušená šunka dokáže s jedlom divy: Tieto závitky zvládne každý!

Niekedy stačí ku dosiahnutiu skvelej chuti naozaj málo. Ani by ste neverili, ako pár plátkov naozaj dobrej sušenej šunky dokáže ochutiť celé jedlo. K tomu ešte samozrejme niečo zdravé v podobe póru a mrkvičky, ktoré určite ocenia aj vaše deti. A večera za pár eur pre celú rodinu je hotová.

Dávajte si však veľký pozor na dosálanie! Sušená šunka býva kvôli svojej špeciálnej technológii prípravy pomerne slaná, takže jedlo radšej zbytočne nedosálajte.

Pórovo-mrkvové závitky v schwarzwaldskej šunke

Potrebujeme:

  • K-Classic schwarzwaldskú šunku,
  • 1 stredne veľký pór,
  • 2 mrkvy,
  • K-Classic kyslú smotanu,
  • 2 vajcia,
  • K-Classic údený oštiepok,
  • štipku vegety,
  • soľ,
  • trochu oleja.

Postup:
Zeleninu zbytočne neprevárajte, takto sa z nej totižto stratí množstvo vitamínov. Do týchto závitkov stačí na jemné kolieska nakrájať pór a mrkvu nastrúhať na tenučké plátky.

Všetko len veľmi opatrne zasolíme a z oboch druhov zeleniny si urobíme malé kôpky, ktoré zabalíme do plátkov šunky.

Naukladáme ich na olejom potretý plech a zalejeme zmesou smotany s vyšľahanými vajcami a troškou vegety.

Na vrch nastrúhame údený oštiepok a dáme zapiecť na 200 stupňov Celzia na asi 20 až 30 minút, kým nie je povrch krásne zlatistý.

Náš tip:

Môžete pokojne skúsiť aj iné druhy zeleniny, ktoré máte radi (napr. petržlen, paštrnák, stonkový zeler, červenú repu). Kombinácia póru a mrkvy je však overená klasika.

Pre všetky potrebné ingrediencie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk