Rôzne

Súťaž o Cenu Daniela Tupého po novom: Zapojiť sa môžu študenti všetkých filozofických fakúlt

Súťaž o Cenu Daniela Tupého bude mať celoštátny rozmer. Filozofická fakulta Univerzity Komenského (FF UK) v Bratislave sa pri príležitosti 10. výročia násilnej smrti jej bývalého študenta rozhodla pripomenúť jeho pamiatku súťažou pre poslucháčov všetkých filozofických fakúlt na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o Cenu Daniela Tupého po novom: Zapojiť sa môžu študenti všetkých filozofických fakúlt
Zdroj: TASR

„Do súťaže sa môžu zapojiť študenti so svojimi originálnymi prácami, ktoré sú tematicky venované problematike násilia, xenofóbie, rasizmu, netolerancie a ďalších nehumánnych prejavov v slovenskom i medzinárodnom kontexte,“ uviedla Andrea Földváryová z UK.

Práce budú hodnotené v troch sekciách – spoločensko-vednej, umelecko-literárnej a mediálnej. Študenti, ktorí majú záujem zúčastniť sa na súťaži, musia svoje práce poslať do 15. júla 2015. „Vyhlásenie víťazných prác bude spojené s pripomenutím si pamiatky Daniela Tupého v novembri 2015 na FF UK. Práce budú finančne odmenené a publikované v špeciálnom zborníku,“ informovala Földváryová.

Doteraz bola Cena Daniela Tupého súčasťou Študentskej vedeckej a odbornej konferencie, ktorou si FF UK a jej študenti každoročne pripomínali pamiatku tragicky zosnulého študenta.

Bližšie informácie o účasti možno nájsť na webovej stránke FF UK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM