Jaroslav Dodok Zábava

Šútovčania proti festivalu: Slušná zábava, či chľast a drogy?

Predsudky nás sprevádzajú na každom kroku. Hlavne mladý človek sa s nimi stretáva každodenne. Práve tie sa podľa fanúšikov festivalu podpísali na pokuse o zrušenie Welcome summer festivale v bývalom lome v Šútove, ktorý mal odštartovať dnes 12. júla

Toto miesto je počas letných mesiacov navštevované deťmi, mladými ale aj dospelými. Miesto s veľmi pekným prostredím je pre ľudí predstavou finančne nenáročného letného výletu. Organizátori Welcome summer festivalu sa rozhodli toto miesto ešte viac spríjemniť, oživiť hudbou a zorganizovať tam tento víkend pre ľudí stanovačku s hudobnou produkciou.

// ,,Snažili sme sa slušne ísť na všetko, oznámili sme to starostovi, SBS bola zariadená, odpadky by sa vyzbierali, proste všetko bolo potvrdené, " //uviedli organizátori. Napriek tomu, že na sociálnej sieti bolo potvrdených viac ako 1 600 hostí zo všetkých kútov Slovenska, podujatie sprevádzajú problémy. Tie nastali až vtedy, keď sa hromadná party stanovačka znepáčila obyvateľom Šútova.

Mladí budú drogovať a kradnúť[/size][/co­lor]

Takto argumentovali obyvatelia Šútova to, prečo so stanovačkou nesúhlasia. Ďalším dôvodom má byť podľa našich informácii príliš veľký hluk, ktorý by vychádzal z hudobnej produkcie. Podľa programu však hudba mala hrať len do 22-hej hodiny, pričom by bol dodržaný nočný pokoj a oragnizátori by tak nemali problém ani so zákonom.

**,,Tu vidíme predsudky starších obyvateľov Šútova voči mládeži. Akcia sa ešte ani nekonala a onu už s istotou vedia, ako to dopadne," **myslí si fanúšička festivalu Andrea (22), ktorú zrušenie hudobného programu mrzí.

Aké reakcie sa objavujú na socialnych sietach, či v rozhovoroch ľudí ?[/size][/color]

Väčšinou sa presadzujú sklamané komentáre, plné rozhorčenia:

,,Ja sa vôbec nečudujem, ľudia tam posledné roky všetky hudobné akcie zamietali. Bolo úplne jasné, že sa zruší aj toto. Vôbec by som sa do toho nepúšťala, keď viem aké podmienky tam sú," píše jedna z fanúšičiek.

//,,No jasné, určite sme všetci mali v pláne ísť tam drogovať a kradnúť," //ironicky reaguje ďalší účastník.

Podľa obyvateľov však treba myslieť aj na bezpečnosť a toleranciu voči ostatným Šútovčanom://** ,,Je zbytočné nás presviedčať o tom, že alkohol prítomný nebude. Vie to niekto zaručiť? Hluk a prípadné problémy by sme tu mali úplne zbytočne, "**// argumentuje jeden z obvyteľo Šútova.

//,,Aj tak sa tam bude zabávať. Kde sa nebude hrať tam sa bude spievať a šou pokračuje," // presvedčene píše študent na Facebooku.

Napriek tomu, že sa hudobná produkcia zrušila, organizátori oznámili, že stanovačka bude. Ostáva aj naďalej otázne, či na hromadnú stanovačku príde potvrdených viac ako 1 600 fanúšikov, alebo túto akciu nadobro pochovajú samotní fanúšikovia.

Autor: Natália Babicová Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM